Sütemények

Banán Monique módra.

 

 

 

Ezt a francia finomságot régi gasztromagazinból lestem el,igazán megérdemelte, hogy előkerüljön a polcról.Íme a receptje.




Hozzávalók
A "habcsók"banánhoz
5 darab tojásfehérje
12 dkg kristálycukor
9 dkg porcukor
2 dkg étkezési keményítő
1 evőkanál vanília aroma
A töltelékhez
10 dkg kristálycukor
3 dkg vaj
5 dl zsíros habtejszín
A tetejére
3 darab banán
20 dkg ét vagy tejcsokoládé.



Elkészítés
A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük egy robotgép segítségével. A porcukrot a keményítővel összeforgatjuk, és a tojáshabba szitáljuk úgy, hogy azt folyamatosan keverjük. Sima csöves habzsákba kanalazzuk, és egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre 6 nagy banánalakot nyomunk belőle. Ha a banánokat kettévágjuk, akkor ahhoz tudjuk viszonyítani, kb. milyen nagyok legyenek. Mérjük hozzá, ha nem vagyunk elég biztosak a pontosságában. 100 fokon kb. 1 óra alatt megsütjük. A banánokat meghámozzuk, lapjában kettévágjuk, majd mindegyiket megforgatjuk olvasztott csokoládéban, és rácsra helyezzük dermedni. (Természetesen a csokit gőzfürdő felett egy kis edényben megolvasztjuk 3 evőkanál olajjal, hogy ne legyen túl kemény a csoki dermedés után, mert akkor törik. ) Amikor a tészta megsült a cukrot egy serpenyőben világosbarnára karamellizáljuk. Alacsonyabb hőfokon hozzáadjuk a vajat, és a fél deci tejszínt ráöntjük. 1-2 percig kevergetjük, hogy szép sima legyen a bevonat, végül hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt a habtejszínt kemény habbá felverjük, majd a karamella 1/3 részét belekeverjük. A banán formájú habtésztát tálcára tesszük, a karamellel ízesített tejszínhabbal csillagcsöves habzsákból szépen megrakjuk. Mindegyik tetejére egy-egy csokis banánt fektetünk. Végül a félretett karamellel megöntözve feldíszítjük.

A Nők Lapja magazinban találtam ezt a remek receptet, és nem tudtam ellenállni  a remek somlói galuska deszertnek,hogy sütinek elkészítsem.

Somlói kocka.

Hozzávalók .

6 db tojás12 dkg liszt12 dkg cukor1 evőkanál étkezési keményítő1 evőkanál kakaópor, a kakaós piskótáhozA töltelékhez:4 dl tej1 csomag vaníliás pudingpor10 dkg cukor4 dl habtejszín2 dkg instant zselatin1 evőkanál mazsola, vagy ennek hiányában vörösáfonya2 evőkanál dió apróra vágva és pirítva8 dkg kadírozott narancshéjkocka1 csomag Dr Oetker hidegen készült csokoládé öntet az öntethez.

Elkészítés módja.

A piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük a konyhai robotgép habverőjével szép lassan hagyjuk hogy felverődjön, nem szükséges külön keverni a fehérjét. Akinek ez nincs, úgy külön-külön verje fel a fele cukorral a tojásokat. Végül óvatosan a lisztet, és az étkezési keményítőt szitáljuk és forgassuk bele a tojáshabhoz. A tészta harmadát másik tálban a kakaóporral elkeverjük. A sárga piskótából 30x20 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsiben egy piskótalapot sütünk, majd ha kihűlt, két részre vágjuk. A kakaós részből fél tepsi méretű lapot sütünk, így lesz meg a 3 lapunk. A töltelékhez a tejből, a cukorból és pudingporból pudingot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A zselatint keverjük hozzá még melegen csomómentesre. Ezután lazítsuk fel a felvert tejszínhabbal. Hagyjuk teljesen kihűlni mindaddig, míg megfelelően kenhetővé válik. A mazsolát, és a narancshéjat is hozzáadjuk. 

Oreós csokis brownie.

 

Ezt a receptet a tv-Paprika műsorából Lorraen Pascvale-től lestem el.Annyira finom krémes csokis,és aki oreó imádó,annak ajánlom szeretettel.



A recept hozzávalói.

 (4 személyre)20 dkg liszt, 5 dkg gesztenyeliszt, 20 dkg csokoládé (min. 30%-os)2 evőkanál cukrozatlan kakaópor, (holland, jó minőségű)13 dkg margarin ,3 db tojás, 2 db tojássárgája,1 csipet só,1 csomag sütőpor,4 teáskanál vanília aroma, (+ 0.5 dl bourbon whiskwy aroma ízesítőnek),16 db oreo keksz, 25 dkg barna cukor. 

Elkészítés módja.

A csokoládét a margarinnal gőz felett simára olvasztjuk. A száraz hozzávalókat eldolgozzuk, így a liszthez adjuk a sütőport, a gesztenyelisztet, a kakaóport, a sót, és a kekszből 6 db-ot beletördelünk apróra. A tojásokat és a sárgákat a cukorral, aromákkal géppel kikeverjük, félig habosra, majd folyamatosan hozzáöntjük a csokoládét, de már csak ha kihűlt langyosra. Pár percig keverjük a géppel, és utána a száraz anyagot lassan belekeverjük, egy erre alkalmas eszközzel. Egy 20x28 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk, beleöntjük a masszát, és kirakjuk félbetördelt oreo keksszel. 170 fokos légkeveréses sütőben 35 percig kell sütni, de aki jobban szeretné megsütni, az 50 percig süsse. (Én az utóbbi szerint jártam el.) Aki krémesebben szereti, annak a rövidebb sütési időt javaslom. Ha kívül kicsit ropogós, de tűvel próbálva még belül ragad kicsit, akkor már jó.
 

Marcipános Kossuth kifli.

Ezt a klasszikus piskótát,amit félholdalkúra formálnak,és dióval készítenek eredetileg,most mandulamarcipánnal készítettem el.Nagyon finom,és garantáltan sikere lessz az elkészítőjének!

 


Hozzávalók egy 25x35 cm-es tepsihez:
4 db tojás szétválasztva
20 dkg minőségi vaj
18 dkg átszitált porckuor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
17 dkg süteményliszt
10 dkg nyers marcipán massza
1 kk. Dr. Oetker Sütőpor
1 csipet só
5 dkg őrölt mandula




Elkészítés
A tojásokat szétválasztom, a fehérjéből kemény habot verek, félreteszem.
Egy másik keverőtálban habosra keverem a vajat a kétféle cukorral, majd folyamatos keverés mellett egyenként hozzáadom a tojások sárgáit. Az előzetesen nagy lyukú reszelőn lereszelt marcipánt is belekeverem. Kanalanként hozzáadom a sütőporral és csipetnyi sóval elegyített lisztet, alaposan elkeverem, végül óvatos, de határozott mozdulatokkal beleforgatom a habbá vert tojásfehérjét.
A sütőt 175 fokra előmelegítem. Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral bélelek. Egyenletesen elterítem benne a tésztát. A tetejét megszórom mandulaőrleménnyel és 20-25 perc alatt világosra sütöm. Egy 5 cm átmérőjű kör alakú kiszúró-formával szép sorban félholdakat szúrok ki a tésztából. Tálra rendezve frissen kínálom.
Tanácsok, tippek
A marcipántól és a vaníliától egészen különleges aromája lesz. Nagy előnye, hogy kirándulások, piknikezések, szabadtéri evés-ivás során is tökéletes, jól szállítható sütemény. Nem lehet elégszer elmondani: a lényeg a minőségi alapanyagokban rejlik. Ezeknek köszönhetően lesz olyan nagyszerű!


Marcipános almás pite.

Ez az almás pite nem a szokványos.Ízesítésben is eltér a társaitól.A marcipán,a rumaroma,és az almás pite fűszerkeverék,barnacukor,és a fenyőmag teszi különlegessé.A végeredmény,egy csodás sütemény,ami az ízlelő bimbóinkat megmozgatja.

Hozzávalók

 

A tésztához
500 g liszt
200 g cukor
250 g vaj
2 tojás
1 sütőpor
csipet só
reszelt citromhéj,vagy citromaroma
vanília,rumaroma
tejföl,vagy tejszín 1 dl

Töltelék:
50 dkg alma reszelve,20 dkg marcipán massza,1 tk almáspite fűszerkeverék,vagy csillagánizs őrlemény 1 tk,és fahéj 1 tk,és kardamomag őrölt 1 tk
4 ek barna nádcukor,1 citrom reszelt héja,és 1 csomag vaníliáscukor.

Elkészítése:

A tésztát géppel begyúrjuk,majd folpakkal becsavarjuk,és hűtőbe tesszük 1 napra.Másnap két lapot nyújtunk,és az egyik lapot tepsibe tesszük,majd megböködjük villával.A reszelt almát,amit előtte citromlével meglocsoltunk,és kissé kicsavartunk a levéből, összekeverjük a barnacukorral,és a fűszerekkel.A tésztára halmozzuk,és egy kicsi kekszmorzsával megszórjuk az alját,hogy magába szívja még a felesleges nedvességet az almából.Eligazítjuk egy kenőkéssel a tölteléket,és a marcipánt rácsipkedjük a tetejére,elosszuk szépen egyformán,hogy mindenhova jusson belőle.Ezután a másik tésztalappal betakarjuk,és szintén megböködjük a tetejét.Én beirdalom szépen hogy rovátkás legyen,és ezután előmelegített sütőbe téve 35 percig sütöm 180 fokon.ha kihűlt hosszúkás szeletekre vágom,és olvasztott csokoládéval bevonom,majd megszórom pirított fenyőmaggal.

 

 

 

 


Nagyon finom vaníliasodóval kínálva.Mindenképpen érdemes kipróbálni,mert nagyon ízletes különleges deszertsütemény.

 

 

 

 



 

A rolád készítést kb 30 éve tanultam.Azóta számtalan ízesítésűt készítettem el.Ez az egyik kedvencünk.Vigyázat,mert gyorsan elfogy!

 

 

 

Citromos sajtkrémes rolád.

 

 


Hozzávalók
4 darab tojás
1 darab tojássárgája
60 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
80 g búzaliszt
1 késhegynyi sütőpor
A krémhez
25 dkg mascarpone krémsajt
1 citrom leve
1 csomag lapzseletin vagy 3 ek. instant zselatin
1 citrom reszelt héja
250 ml hideg habtejszín
100 g porcukor




Elkészítés
A tojásokat konyhai robotgéppel a cukrokkal keményre kikeverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és egy fakanállal lazán tésztává keverjük. A tésztát a tepsibe öntjük, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és megsütjük. Légkeveréses sütő esetén: kb. 200 °C (előmelegítve). Gáz sütő esetén: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve). A sütési idő: kb. 10 perc. A megsült piskótalapot a tepsiből kivéve a sütőpapírral megfordítva lehúzzuk úgy, hogy egy lisztezett nyújtódeszkát liszttel meghintünk, és ráfordítjuk a lapot. Lehúzzuk a papírt a tésztáról, majd a papír tiszta felére feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni. Biztosak lehetünk benne, hogy a tészta tetejéről a glazúr nem ragad rá a papírra. A felső piskótaréteg szépen megmarad. A lapzselatint a tasakon lévő használati utasítás szerint feloldjuk. A krémsajtot a citrom levével és a reszelt citromhéjjal elkeverjük. A lapzselatinhoz először 4 evőkanál krémsajtot adunk, majd hozzákeverjük a maradék krémsajtot is. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. Amint a massza zselésedni kezd, hozzáforgatjuk a krémhez a tejszínhabot. A piskótalapon a tölteléket egyenletesen elsimítjuk, és a lapot a hosszabbik oldala mentén feltekerjük. Legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük. Tálaláskor a tekercset 2 cm széles szeletekre vágjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve, citromszeletekkel és citromfűvel díszítve tálaljuk.

Torta della Nonna.( Nagymama tortája.)Szerintem gyönyörű lett,és nagyon finom.

Süssünk valamit!Olasz specialitás Toscanából.Imádom ennek a vidéknek a kitűnő ételeit is,nem csak a sütiket.

Nos az én verzióm,az eredeti szerinti.

Tésztához
400 g búzaliszt
20 dkg porcukor
150 g vaj
2 darab tojás
1 tasak sütőpor
1 citrom reszelt héja (vegyszermentes)
Töltelékhez
1 tasak vaníliás puding
5 dl tej
2 ek. kristálycukor
1/2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 darab tojássárgája
20 g fenyőmag




Elkészítés
A tésztához valókat összeállítom robotgéppel, és fóliába betekerve egy éjszakán át hűtöm. Másnap 1/2 cm-re nyújtom a tészta felét, és egy piteformát kibélelek vele. A pudingport 5 dl tejben elkeverem habverővel, a vaníliás cukorral, és a tojássárgákkal, meg 2 ek. cukorral, és felteszem főni. Állandóan kevergetve sűrűre főzöm. Ezután kihűtöm, és jól kikeverem, majd a tésztára öntöm, amit előtte még villával megszurkálok. A tészta másik felét is kinyújtom, és a krémre terítem. A szélét a nyújtófával egyenesre vágom, és lenyomkodom a széleit. Megszurkálom, és tejföllel lekenem, majd megszórom a fenyőmaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon 30 percig kell sütni.

 

Stahl Judit verziója szerint:

 

A tésztához:
20 dkg finomliszt
5 dkg cukor
1 csipet só
10 dkg hideg vaj
1 tojássárgája
3-4 evőkanál hideg víz

A töltelékhez:
½ l tej
1 narancs
5 tojássárgája
20 dkg cukor
2 evőkanál liszt
25 dkg ricotta
1 maréknyi fenyőmag

A tészta lekenéséhez:
1 tojásfehérje


A lisztet, a cukrot és a sót összekeverjük egy nagy tálban vagy késes betétű robotgépben. Ha gépet használunk, a vajat apróra kockázzuk, és hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Gép nélkül a vajat a reszelő nagy lyukú oldalán hozzáreszeljük a lisztes keverékhez.

A vajat minél gyorsabban összemorzsoljuk a lisztes keverékkel: lehet géppel, vagy gép hiányában az ujjaink begyével. Ha gépet használtunk, a vajas-lisztes morzsát átöntjük egy tálba.

A vajas-lisztes morzsát, a tojássárgájákat és a hideg vizet minél gyorsabban összegyúrjuk kézzel. Ha túl puha, pici lisztet adunk hozzá, ha túl kemény, kevés vizet: ez csakis a liszt minőségétől függ, nehéz előre megjósolni.

A tésztát bucira formázzuk, folpackba csomagoljuk, és 30 percig hűtőben pihentetjük. Mielőtt felhasználnánk, szobahőmérsékletű helyen hagyjuk, hogy nyújtható, formázható állagúra puhuljon.

A töltelékhez a tejet forrpontig hevítjük 3 db kb. 7 cm hosszú narancshéj-darabbal együtt, amelyet krumplihámozóval szedünk le a narancsról, hogy ne legyen rajta fehér, kesernyés bunda. Ezután a narancshéjas tejet kicsit kihűtjük, és átszűrjük.

A tojássárgájákat, a cukrot és a lisztet robotgéppel alaposan összedolgozzuk egy másik edényben. Apránként, lassan hozzáadjuk a narancsillatú tejet, aztán az egészből mérsékelt tűzön, kézi habverővel kevergetve 6-7 perc alatt a puding sűrűségű alapkrémet főzünk.

Az alapkrémet tálba öntjük, kihűtjük: egy nagy fém tálba öntve, hideg kőre téve (pl. az erkélyen), 5 percenként alaposan átkeverve 30 perc alatt kihűl. Robotgéppel hozzávegyítjük a ricottát, és a töltelék ezzel kész. Ha nem használjuk rögtön, hűtőbe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). A tésztát lisztezett deszkán, lisztezett nyújtófával 26 cm átmérőjű körlappá nyújtjuk. Kibélelünk vele egy kivajazott, kilisztezett kb. 25 cm átmérőjű, 5 cm magas gyümölcstorta formát, aztán a túllógó széleit visszahajtjuk, és a két tésztaréteget jól egymáshoz nyomkodjuk, hogy a lepénynek az aljához képest dupla vastag pereme legyen.

A tésztát elősütjük. A formába fektetett tésztát néhány helyen megszurkáljuk villával, majd sütőpapírt terítünk rá. A sütőpapírra nyers rizst vagy babot öntünk nehezékül, hogy odasimuljon a tésztához. A tésztát a sütőben 10 percig papírostul sütjük, aztán 3-4 percig nélküle, amíg halványsárga nem lesz. Közben villával enyhén felverünk 1 tojásfehérjét.

A tésztát azon nyomban, amíg még forró, vékonyan megkenjük tojásfehérjével, és félretesszük kihűlni.

A befejezéshez előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Az elősütött tésztába belesimítjuk a tölteléket, elszórjuk rajta a fenyőmagot, és a lepényt 30 perc alatt készre sütjük. Rácsra téve kihűtjük, utána szabad csak szeletelni.


12 szép adag lesz belőle

Vörösáfonyás fehércsokis kenyér.

Amikor sok tojásfehérjét halmozok fel a hűtőben,na akkor készítek pld.: ilyen finomságot!

 


Hozzávalók
5 darab tojásfehérje
5 ek. cukor
3 ek. liszt
1 ek. aszalt vörösáfonya
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
1 ek. vanília aroma
1 ek. tejszín
2 ek. mandulaliszt
1 lime reszelt héja (bio)
10 dkg fehér csokoládé
8 db koktélcseresznye




Előkészítés
Egy hosszúkás formát vajazunk, és lisztezünk.
Elkészítés
A tojásfehérjét egy csepp citromlével, és a cukorral keményre felverjük. Célszerű robotgépet használni. Eközben a liszthez adjuk a mandulaőrleményt (lisztet) sütőport, áfonyát, citromhéját és a száraz anyagot fakanállal lazán a habba keverjük. Végül a tejszínt is, és az aromát belekeverjük. Hosszúkás formába szedjük és 180 fokon, kb. 30 percig sütjük. Rácsra kiborítjuk, és bevonjuk olvasztott fehér csokoládéval, majd díszítjük koktélcseresznyével, behűtjük dermedésig.

Ez is tojásfehérjéből készül.

Áfonyás fehérkenyér.

A recept ugyanaz,mint az előzőnél,csak zöld pisztácia van még a mesés kékáfonya mellé keverve, méghozzá 2 dkg vagdalva.A mandulaőrlemény helyett.

 

Fehérkenyér III.

Aranymazsolával is csodásan néz ki.

 


Hozzávalók
6 db tojásfehérje

5 ek. kristálycukor
1 tasak vaníliás cukor
6 ek. liszt
1 ek. darált, hántolt mandula
0,5 tasak sütőpor
7 dkg aranymazsola
pici só
rum
10 dkg tortabevonó csokoládé




Elkészítés
A tojásfehérjét a pici sóval, és a cukorral keményre felverjük, majd a lisztet leszitáljuk, és belekeverjük a sütőport, a mandulát, majd a rumban előtte megáztatott aranymazsolát. Szépen lassan hozzáadagoljuk a lisztet a habhoz, majd kivajazott, liszttel megszórt hosszúkás formában 3/4 részig töltjük a masszával, ezután elkenjük azt habkártyával. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük, körülbelül 20-25 percig. Ha kihűlt, gőz felett megolvasztott étcsokoládéval bevonjuk, és hűvös helyre tesszük.

 

Tejszínes túrótorta.


Hozzávalók
5 darab tojás
5 dkg olvasztott margarin
3 ek. liszt
2 ek. Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
5 ek. cukor
2 ek. őrölt hántolt mandula
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
Krém
50 dkg félzsíros tehéntúró
2 ek. natúr joghurt
12 dkg cukor
2,5 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
4 dkg zselatin
víz
25 dkg mascarpone krémsajt
2 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
porcukor a szóráshoz

 

Előkészítés
24 cm-es tortakarika, vagy kapcsos tortaforma.
Elkészítés
Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verek a géppel, majd a sárgáját a cukorral olvasztott vajjal, és végül a lisztbe keverem a sütőport, és a mandulát, és ennek a keverékét a sárgájába keverem a fele fehérjehabbal. Végül a maradék fehérjehabot is lazán, hogy sok levegőbuborék kerüljön bele. Beletöltöm a karikába, és lassú 160 fokos sütőben 35-40 percig sütöm. Légkeverékesben az alsó sütővel együtt süssük. A tortát hagyom teljesen kihűlni. A krémhez a túrót a cukorral, ízesítőkkel, géppel keverem, és hozzáadom a krémsajtot, pihentetem addig a zselatint a 3 ek. vízzel felhevítem, majd lehűtöm olyanra, hogy keverhető legyen, és a krémhez adom. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verem, és lazán azt is a krémhez adagolom. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt. 2 ek. joghurtot is keverhetünk a túróba, attól még jobb lesz, de elhagyható. Én azt is tettem bele. A tortát kettévágom, az egyik lapot akkora tálcára tettem, hogy a karikát visszatettem rá, hogy beletöltsem a túrókrémet, és elkentem simára. A torta karikát előtte bevizeztem, azért, hogy ne ragadjon rá a krém, amikor levesszük róla. Ezután a másik lapot felszeletelem 8 szeletre, rárakom a tetejére sorba, ahogy elvágtam Jól behűtöm. Pár óra múlva kiveszem a hűtőből, és a karika mentén vizes késsel körbevágom, és a karikát leemelem. Ezután megszórom porcukorral, és a cikkeknél szeletelem.

Almás bitta.

 

Hozzávalók:

25 dkg vaj,28 dkg liszt, 1 ek tejföl,1 ek fehér bor,só,liszt a nyújtáshoz,vaj,morzsa a tepsi kenéséhez-szórásához.Töltelék: 4 -5 db savanykás őszi alma,10-15 dkg barna nádcukor,10 dkg szeletelt mandula,10 dkg aszalt szilva,1 dl rumaroma.A tetejére 1 ek barnacukor, vágott lapkamandula,és 2 dkg zöld pisztácia darabolt.1 tojássárgája a kenéshez.

Elkészítés módja:


A hideg vajat kockára vágjuk,hozzáadjuk a lisztet és egy csipet sót.Jó alaposan összekeverjük robotgéppel,majd a tejfölt,és bort is beleöntjük.15 percre hűtőbe tesszük.Lisztezett deszkán kinyújtjuk ,és kétszer hajtogatjuk,mint a leveles tésztát.Megint hűtőbe tesszük 15 percre.Közben az almát hámozzuk le, és vágjunk vékony szeleteket belőle,rázzuk össze a barnacukorral,a mandulával.Az aszaltszilvát vagdaljuk fel apró darabokra,és áztassuk kicsit a rumaromában.A tésztát nyújtsuk ki két darabra,és az egyiket tegyük a 25x35 cm-es tepsibe,amit vajazunk,és morzsával megszórunk.Szúrkáljuk meg villával,és erre rakjuk szépen az almát,majd a rumaromás szilvát elosztva arányosan.Betakarjuk a másik tésztalappal.Ami leesik azt félretesszük,és a tojással megkent tésztára rácsokat sodrunk belőle.Ezt is kenjük le tojássárgával,majd szórjuk meg a barnacukorral,és a mandulával,meg a pisztáciával.180 fokos sütőbe téve 45 percig sütjük.Közben lehet hogy kisebbre kell venni a hőt 160 fokra.Vigyázzunk,ne piruljon meg nagyon.A két tészta között gazdag töltelék van,nemcsak fahéjjal bolondítva lehet ízesíteni, itt a példa rá. Érdemes elkészíteni,mert nagyon aromás szaftos sütemény.