Ételreceptek.

Penne A' la Arrabbiata pirított csirkével.

  Hozzávalók: 2 db csirkemell kifilézve 1 fej vöröshagyma 5-6 szem paradicsom (lehetőleg fürtös paradicsomot vegyünk, mert a szára jót tesz az étel ízének) 1/2 nagy piros chilli paprika 2 gerezd fokhagyma egy csipet cayenne bors 2 evőkanál oliva olaj só, bors, bazsalikom 5 dkg reszelt...

Csirkés-gombás töltött padlizsán.

Hozzávalók. 4 személyre 2 db nagyobb padlizsán, 30 dkg csirkefelsőcomb-filé, 15 dkg csiperkegomba, 1 kisebb vöröshagyma, 1 nagy gerezd fokhagyma, késhegynyi őrölt kakukkfű, 1/ csokor petrezselyem, 3 ek olaj, só, frissen őrölt feketebors ízlés szerint, 12 dkg reszeltsajt, 1 db...

Focaccia.

4 darabot készítettem 2 személyre.   Hozzávalók: - 35 dkg finomliszt - 1 csomag Dr Oetker expressz gyorsélesztő - 1,5 dl langyos víz -  csipetnyi só,csipet cukor - 2 evõkanál olívaolaj Elkészítés A hozzávalókat rugalmas kenyértésztává gyúrva, olajjal megkenve egy órára félretesszük...

Magyaros burgonyaleves.

  Hozzávalók 5-6 db burgonya 1 db zeller 2 szál petrezselyem zölddel együtt 2 szál sárgarépa só 1 evőkanál ízvarázs zöldségkeverék kevés zellerzöld 1 db piros kápia paprika 1 db paradicsom fűszerpaprika A galuskához: 1 db tojás 3 evőkanál liszt só Elkészítés módja A burgonyát meghámozzuk,...

Chillis rákleves.

  Hozzávalók 20 dkg fagyasztott előfőzött királyrák 2 gerezd fokhagyma 1 nagyobb szál sárgarépa 4 szál újhagyma arasznyi póréhagyma 1-1 piros zöld sárga húsú paprika 4 db lehéjazott paradicsom 2 db közepes burgonya 8 evőkanál olívaolaj 2 db erőleveskocka 4 evőkanál fehérbor 1 db...

Palóc leves.

  Hozzávalók: 30 dkg színhús báránylapocka, 4 ek olaj,1 fej vöröshagyma,1 g.fokhagyma , 2 szál sárgarépa,2 kk.pirospaprika,1 babérlevél,1 csipet ő.köménymag,4-5 db burgonya,25 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, bors,és só ízlés szerint,petrezselyemzöld. Elkészítés módja: Az apróra vágott hagymát...

Almaleves.

  3 db Idared alma 1 rúd fahéj 4 szem szegfűszeg 5 evőkanál cukor 1 db citrom héja 0.5 db citrom leve kevés só 2 dl tejszín 2 evőkanál étkezési keményítő 1 kávéskanál vaníliaaroma 1 mokkáskanál őrölt fahéj Elkészítés módja 1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát....

Gyümölcsös levesek.

Almás édesburgonya leves,fűszeresen.   Hozzávalók: 2 db édesburgonya 2 db hámozott alma (Idared Jonathan) só fehér bors 5-6 db kardamom mag vanília aroma 1 csipet őrölt fahéj egy csipet csillagánizs 1 doboz kókusztej 1 dl tejszín 1 evőkanál kukoricakeményítő 1 narancs reszelt héja 5 dkg...

Tárkonyos burgonyaleves.

  A leveshez 50 dkg burgonya 1 közepes db vöröshagyma 1 db őrölt babérlevél 1 kávéskanál őrölt fűszerkömény 1 ek tárkony (frissen szedett) 3 ek napraforgó olaj 2 közepes db sárgarépa 2 kávéskanál só 1 késhegynyi frissen őrölt bors 1 dl tejföl 5 dl zöldség alaplé 1 teáskanál tárkonyecet 5 dl...

Tonhalas spagetti.

  Hozzávalók 40 dkg spagetti 20 dkg paradicsompüré 20 dkg tonhal 1 gerezd fokhagyma 2 ek oregáno 0.5 ek paprika 1 ek olívaolaj Elkészítése Tegyünk fel vizet forrni, egy lábasban. Amikor a víz forr, tegyünk bele sót, majd rakjuk bele a spagettit. Tegyük a tonhalat az olajjal (vagy olajával) egy...
Tételek: 1 - 10 ból 43
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>

Újdonságok

Paradicsom -padlizsán lepény.

  Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez: 1 csomag leveles tészta (275 gr) 1 db közepes méretű padlizsán (kb. 30-35 dkg) 3-4 db zamatos paradicsom (kb. 40 dkg) 1 db mozzarella golyó 1 evőkanál reszelt parmezán sajt (vagy más hasonló típusú) 1 szűk maréknyi friss bazsalikomlevél 1 teáskanál...

Újdonságok

Elindult a weboldal

2014.07.27 17:09
Aki szeretné weboldalam tartalmát megismerni,azt nagy szeretettel várom,és sok-sok finomsággal, recepttel,amit magam készítettem ételekből,és süteményekből áll.Sajátkészítésű fotókkal,és igyekszem cikekkel is tarkítani.Kis türelmet kérek egy kis időre,mivel még frissen indítottam blogomat,de...