Ételreceptek.
Penne A' la Arrabbiata pirított csirkével.
Hozzávalók:
2 db csirkemell kifilézve
1 fej vöröshagyma
5-6 szem paradicsom (lehetőleg fürtös paradicsomot vegyünk, mert a szára jót tesz az étel ízének)
1/2 nagy piros chilli paprika
2 gerezd fokhagyma
egy csipet cayenne bors
2 evőkanál oliva olaj
só, bors, bazsalikom
5 dkg reszelt...
Csirkés-gombás töltött padlizsán.
Hozzávalók.
4 személyre 2 db nagyobb padlizsán,
30 dkg csirkefelsőcomb-filé,
15 dkg csiperkegomba,
1 kisebb vöröshagyma,
1 nagy gerezd fokhagyma,
késhegynyi őrölt kakukkfű,
1/ csokor petrezselyem,
3 ek olaj,
só,
frissen őrölt feketebors ízlés szerint,
12 dkg reszeltsajt,
1 db...
Focaccia.
4 darabot készítettem 2 személyre.
Hozzávalók:
- 35 dkg finomliszt
- 1 csomag Dr Oetker expressz gyorsélesztő
- 1,5 dl langyos víz
- csipetnyi só,csipet cukor
- 2 evõkanál olívaolaj
Elkészítés
A hozzávalókat rugalmas kenyértésztává gyúrva, olajjal megkenve egy órára félretesszük...
Magyaros burgonyaleves.
Hozzávalók
5-6 db burgonya
1 db zeller
2 szál petrezselyem zölddel együtt
2 szál sárgarépa
só
1 evőkanál ízvarázs zöldségkeverék
kevés zellerzöld
1 db piros kápia paprika
1 db paradicsom
fűszerpaprika
A galuskához:
1 db tojás
3 evőkanál liszt
só
Elkészítés módja
A burgonyát meghámozzuk,...
Chillis rákleves.
Hozzávalók
20 dkg fagyasztott előfőzött királyrák
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb szál sárgarépa
4 szál újhagyma
arasznyi póréhagyma
1-1 piros zöld sárga húsú paprika
4 db lehéjazott paradicsom
2 db közepes burgonya
8 evőkanál olívaolaj
2 db erőleveskocka
4 evőkanál fehérbor
1 db...
Palóc leves.
Hozzávalók:
30 dkg színhús báránylapocka, 4 ek olaj,1 fej vöröshagyma,1 g.fokhagyma , 2 szál sárgarépa,2 kk.pirospaprika,1 babérlevél,1 csipet ő.köménymag,4-5 db burgonya,25 dkg zöldbab, 2 dl tejföl, bors,és só ízlés szerint,petrezselyemzöld.
Elkészítés módja:
Az apróra vágott hagymát...
Almaleves.
3 db Idared alma
1 rúd fahéj
4 szem szegfűszeg
5 evőkanál cukor
1 db citrom héja
0.5 db citrom leve
kevés só
2 dl tejszín
2 evőkanál étkezési keményítő
1 kávéskanál vaníliaaroma
1 mokkáskanál őrölt fahéj
Elkészítés módja
1 liter vízben feltesszük főni a hámozott, szeletekre vágott almát....
Gyümölcsös levesek.
Almás édesburgonya leves,fűszeresen.
Hozzávalók:
2 db édesburgonya
2 db hámozott alma (Idared Jonathan)
só
fehér bors
5-6 db kardamom mag
vanília aroma
1 csipet őrölt fahéj
egy csipet csillagánizs
1 doboz kókusztej
1 dl tejszín
1 evőkanál kukoricakeményítő
1 narancs reszelt héja
5 dkg...
Tárkonyos burgonyaleves.
A leveshez
50 dkg burgonya
1 közepes db vöröshagyma
1 db őrölt babérlevél
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 ek tárkony (frissen szedett)
3 ek napraforgó olaj
2 közepes db sárgarépa
2 kávéskanál só
1 késhegynyi frissen őrölt bors
1 dl tejföl
5 dl zöldség alaplé
1 teáskanál tárkonyecet
5 dl...
Tonhalas spagetti.
Hozzávalók
40 dkg spagetti
20 dkg paradicsompüré
20 dkg tonhal
1 gerezd fokhagyma
2 ek oregáno
0.5 ek paprika
1 ek olívaolaj
Elkészítése
Tegyünk fel vizet forrni, egy lábasban. Amikor a víz forr, tegyünk bele sót, majd rakjuk bele a spagettit.
Tegyük a tonhalat az olajjal (vagy olajával) egy...
Tételek: 1 - 10 ból 43
Újdonságok
Paradicsom -padlizsán lepény.
Hozzávalók egy közepes méretű tepsihez:
1 csomag leveles tészta (275 gr)
1 db közepes méretű padlizsán (kb. 30-35 dkg)
3-4 db zamatos paradicsom (kb. 40 dkg)
1 db mozzarella golyó
1 evőkanál reszelt parmezán sajt (vagy más hasonló típusú)
1 szűk maréknyi friss bazsalikomlevél
1 teáskanál...
Újdonságok
Elindult a weboldal
2014.07.27 17:09
Aki szeretné weboldalam tartalmát megismerni,azt nagy szeretettel várom,és sok-sok finomsággal, recepttel,amit magam készítettem ételekből,és süteményekből áll.Sajátkészítésű fotókkal,és igyekszem cikekkel is tarkítani.Kis türelmet kérek egy kis időre,mivel még frissen indítottam blogomat,de...