Cikkek archívuma
Részegbarát.
2014.12.16 10:28
Ezt a receptet nagyon régen kaptam,még fiatal lány koromban.Ez a borban mártott finomság a részeges zsemlye nevet is viseli,némely tájakon.Itt a mi körünkben,csak barátként tudják.Egyszerű,és finom,gyorsan elkészül ha vendégek jönnek,még őket is levehetjük a lábukról vele.
Hozzávalók 2 személyre
2...
Paradicsomos lazac leves.
2014.12.10 15:19
Hozzávalók:
2 ek vaj,
1 közepes db vöröshagyma ,(finomra vágott)
3 gerezd fokhagyma,zúzott
30 dkg paradicsom (hámozott),
1 kk kakukkfű,
6 db burgonya (közepes),
1 citromból nyert citromlé,
2 ek halszósz,
2 ek szójaszósz,
1 l zöldség alaplé,
1 kávéskanál só,
1 csipet bors,
1 ek...
Bolognai ragu.
2014.12.05 15:36
Bolognai ragu
Hozzávalók 4 személyre:
1 közepes fej fehér édes hagyma
3 evőkanál olívaolaj
60 dkg darált marhahús
60 dkg érett lucullus paradicsom
só, frissen őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
2 szál friss bazsalikom
2 szál friss oregánó
Elkészítés:
1. A meghámozott fehér hagymát apróra vágjuk,...
Kokostar.
2014.12.04 11:15
Ez a különleges kekszrecept török eredetű, világszerte népszerű. Ideális vendégváró, előre elkészíthető, dobozban hetekig eláll.
Hozzávalók 8 db-hoz.
A tésztához:
14 dkg finomliszt
2 ek jóminőségű sötét kakaópor
8 dkg vaj
5 dkg porcukor
1 tojássárgája M-es
1 cs vaníliás...
Praktikusan ezt teszem.
2014.11.27 14:53
Praktikusság.
2013.10.19.
Ezt teszem
A mélyhűtőt nemcsupán a maradékok ,és gyorsan lehűtött megvásárolt termékekre használom,hanem telepakolom szegényt rogyásig a kertben termett gyümölcsökkel,és zöldségekkel.Aztán meg ha leárazott jóminőségű húsokat kapok rögtön ráhajtok,hogy minél...
Szilvás frangipane.
2014.11.24 10:20
Omlós tészta:
15 dkg liszt
12 dkg hideg vaj
1 csipet só
5 ek hideg víz
Töltelék:
15 dkg mandula
7 dkg cukor
5 ek puha vaj
1 tojás
1 tk mandulakivonat (nem aroma!)
1 tk rum
1 citrom reszelt héja
4-5 db angelo szilva
A tésztához a vajat apró kockákra vágom,egy nagyobb tálban...
Focacca,ahogy én készítem.
2014.11.11 15:50
Szardellás olivás focacca,mozzarellával.
A kelttésztákat mi úgy szeretjük,ha gazdagon megrakjuk mindenféle földi jóval .A Ligúriai focacca egyszerűen készül,nagyon finom,de talán nem bánják,hogy kicsit a pizzához hasonlóan készítettem el.
Hozzávalók: 300 g liszt, 1 csomag szárított...
Görög spenótos kosárkák.
2014.11.11 13:53
A Rama receptfüzet tavaszi számában találtam rá erre a remek sós finomságra.Azonnal megkedveltük,és úgy gondolom máskor is bátran nekiállok az elkészítéséhez.Ezek a kis piteformák amiben elkészítettem nagyon praktikusak,nemrégiben vásároltam a Tchibo boltban.Már jó ideje...
Birsalmás tiramisu.
2014.11.10 16:36
Már illatozik a piacokon az ősz egyik legfinomabb gyümölcse, a birsalma. Kompót és sajt mellett más finomságokat is készíthetünk belőle.
Hozzávalók: 250 g mascarpone sajt, 100 g zöldalmás joghurt, 1 csomag vaníliás cukor, 30+60 g méz, fél teáskanál őrölt fahéj, 500 g megtisztított és...
Spagetti Pangriata.
2014.11.10 15:03
A pangritáta nem egyéb, mint fokhagymás olajon ropogósra pirított zsemlemorzsa. Olaszországban a parmezán helyettesítőjeként használták, akik nem engedhették meg maguknak a drága sajtot. Mára inkább különlegesség, mintsem helyettesítő.
Szardellás spagetti,chilivel és...
Tételek: 11 - 20 ból 84