Cikkek archívuma

Részegbarát.

2014.12.16 10:28
Ezt a receptet nagyon régen kaptam,még fiatal lány koromban.Ez a borban mártott finomság a részeges zsemlye nevet is viseli,némely tájakon.Itt a mi körünkben,csak barátként tudják.Egyszerű,és finom,gyorsan elkészül ha vendégek jönnek,még őket is levehetjük a lábukról vele. Hozzávalók 2 személyre 2...

Paradicsomos lazac leves.

2014.12.10 15:19
  Hozzávalók: 2 ek vaj, 1 közepes db vöröshagyma ,(finomra vágott)  3 gerezd fokhagyma,zúzott  30 dkg paradicsom (hámozott), 1 kk kakukkfű, 6 db burgonya (közepes), 1 citromból nyert citromlé, 2 ek halszósz, 2 ek szójaszósz, 1 l zöldség alaplé, 1 kávéskanál só, 1 csipet bors, 1 ek...

Bolognai ragu.

2014.12.05 15:36
  Bolognai ragu Hozzávalók 4 személyre: 1 közepes fej fehér édes hagyma 3 evőkanál olívaolaj 60 dkg darált marhahús 60 dkg érett lucullus paradicsom só, frissen őrölt bors 3 gerezd fokhagyma 2 szál friss bazsalikom 2 szál friss oregánó Elkészítés: 1. A meghámozott fehér hagymát apróra vágjuk,...

Kokostar.

2014.12.04 11:15
  Ez a különleges kekszrecept török eredetű, világszerte népszerű. Ideális vendégváró, előre elkészíthető,  dobozban hetekig eláll. Hozzávalók 8 db-hoz. A tésztához: 14 dkg finomliszt 2 ek jóminőségű sötét kakaópor 8 dkg  vaj 5 dkg porcukor 1 tojássárgája M-es 1 cs vaníliás...

Praktikusan ezt teszem.

2014.11.27 14:53
  Praktikusság. 2013.10.19.  Ezt teszem A mélyhűtőt nemcsupán a maradékok ,és gyorsan lehűtött megvásárolt termékekre használom,hanem telepakolom szegényt rogyásig a kertben termett gyümölcsökkel,és zöldségekkel.Aztán meg ha leárazott jóminőségű húsokat kapok rögtön ráhajtok,hogy minél...

Szilvás frangipane.

2014.11.24 10:20
  Omlós tészta: 15 dkg liszt 12 dkg hideg vaj 1 csipet só 5 ek hideg víz Töltelék: 15 dkg mandula 7 dkg cukor 5 ek puha vaj 1 tojás 1 tk mandulakivonat (nem aroma!) 1 tk rum 1 citrom reszelt héja 4-5 db  angelo szilva A tésztához a vajat apró kockákra vágom,egy nagyobb tálban...

Focacca,ahogy én készítem.

2014.11.11 15:50
 Szardellás olivás focacca,mozzarellával. A kelttésztákat mi úgy szeretjük,ha gazdagon megrakjuk mindenféle földi jóval .A Ligúriai focacca egyszerűen készül,nagyon finom,de talán nem bánják,hogy kicsit a pizzához hasonlóan készítettem el.   Hozzávalók: 300 g liszt, 1 csomag szárított...

Görög spenótos kosárkák.

2014.11.11 13:53
      A Rama receptfüzet tavaszi számában találtam rá erre a remek sós finomságra.Azonnal megkedveltük,és úgy gondolom máskor is bátran nekiállok az elkészítéséhez.Ezek a kis piteformák amiben elkészítettem nagyon praktikusak,nemrégiben vásároltam a Tchibo boltban.Már jó ideje...

Birsalmás tiramisu.

2014.11.10 16:36
Már illatozik a piacokon az ősz egyik legfinomabb gyümölcse, a birsalma. Kompót és sajt mellett más finomságokat is készíthetünk belőle.   Hozzávalók: 250 g mascarpone sajt, 100 g zöldalmás joghurt, 1 csomag vaníliás cukor, 30+60 g méz, fél teáskanál őrölt fahéj, 500 g megtisztított és...

Spagetti Pangriata.

2014.11.10 15:03
  A pangritáta nem egyéb, mint fokhagymás olajon ropogósra pirított zsemlemorzsa. Olaszországban a parmezán helyettesítőjeként használták, akik nem engedhették meg maguknak a drága sajtot. Mára inkább különlegesség, mintsem helyettesítő. Szardellás spagetti,chilivel és...
Tételek: 11 - 20 ból 84
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>