Cikkek archívuma

Fánkgolyócskák.

2015.01.31 23:43
A recept hozzávalói: 20 dkg liszt ,+ a dagasztáshoz,csipet só,5 dkg hideg vaj,1 csomag porélesztő,4 evőkanál cukor,1 db tojás,1 dl kézmeleg tej,étolaj,4 evőkanál málnalekvár,4 ek fahéjas porcukor.  Elkészítés:  A lisztet a sóval egy edénybe szitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal, majd...

Pisztáciás citromos keksz.

2015.01.29 21:27
  Recept: Pisztáciás-citromos keksz Hozzávalók: 60 g puha vaj 35 g cukor 1 evőkanál méz fél citrom reszelt héja 1 evőkanál víz 125 g liszt fél kiskanál szódabikarbóna 20 g pisztácia Elkészítés: A pisztáciát apróra vágjuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk egy tepsit, amit...

Áfonyás sajttorta,pisztáciás omlós tésztával.

2015.01.29 21:25
  Recept: Áfonyás sajttorta, pisztáciás omlós tésztával Hozzávalók : Pisztáciás omlós tésztához : Porcukor 5dkg Vaj 10 dkg Liszt 15 dkg Pisztácia ( durvára törve nyújtófával ) 10 dkg Tojássárga 1 db A hozzávalókat egy tálban egymásra mérjük, majd gyors és határozott mozdulatokkal egyneműre...

Banános, mandulás,csokilencsés kuglóf.

2015.01.29 21:22
  Banános, mandulás, csokilencsés kuglóf Hozzávalók: 10 dkg vaj 4 db banán 1 dl tejszín 3 tojás 25 dkg cukor 1 csg vaníliás cukor 40 dkg liszt  1 csg sütőpor 10 dkg darált mandula 10 dkg csokilencse tetejére: 2 evőkanál  porcukor 2 kiskanál citromlé durvára vágott...

Citromos linguine.

2015.01.26 09:22
Ennek az ételnek az íze Dél-Olaszországba, egészen pontosan Campaniába repít minket, ahol roskadoznak a fák a citromterméstől és ahol egész évben süt a nap. Nagyon egyszerű, nagyon gyors és rendkívül ízletes!    Nigella Lawson főzőműsorában láttam először az elkészítését,és nagyon...

Sáfrányos tejszínes garnéla.

2015.01.25 13:41
   A rák lehet fagyasztott is, én is azt használtam, és ebből sem kell óriási mennyiség.A rizsbe tegyünk sáfrányt is,aranyló színe miatt.Ez legyen a köret. Hozzávalók, 2 személyre: 25 dkg garnéla (én a fagyasztottat használtam) 3-4 gerezd fokhagyma 1 dl zsíros tejszín (30%-os) 2 evőkanál...

Kókusztejes édesburgonya krémleves.

2015.01.25 13:28
Sütjük, főzzük, pirítjuk. Leggyakrabban a hosszúkás, kívül barnás-lilás héjú, belül narancssárga, rostokban gazdag húsú változatával. Az édesburgonya íze talán a sütőtökéhez áll legközelebb, jól bírja a fűszereket és magas szénhidráttartalma ellenére a vércukorszintet alig emeli meg, szóval tiszta...

Mákos -meggyes tekercstorta.

2015.01.24 13:47
A Prímakonyha januári számában láttam meg ezt a finomságot,és úgy döntöttem meggydzsemmel keverem a mákot, narancs helyett ezuttal. Nagyon finom szaftossá tette ezáltal a kalácsunkat.Nem beszélve arról,hogy tovább eláll.     Hozzávalók: 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 5 dkg porcukor, 1 dkg...

Vaníliás gyümölcsös muffin.

2015.01.11 09:28
    A vaníliás muffinhoz 30 dkg liszt 17,5 dkg cukor 2 tk. sütőpor pici só 2 darab tojás 15 dkg vaj 1 dl tej 1 citrom héja reszelve 1 csomag vaníliás cukor Dr. Oetker Aroma vanília (ízlés szerint)   Előkészítés A formát kirakjuk kapszlikkal. Előkészítjük a töltéshez. Elkészítés A...

Ossobuco alla milanese.( Borjúlábszár milánói módra.)

2015.01.10 11:16
Mivel a borjú nálunk nagyon drága,és nem is lehet kapni üzletben lábszárat,csak marhát,ezért abból készítettem el ezt a remek olasz ételt.Van külümbség gondolom,mert a marhának már karakteresebb íze van,de így is azt gondolom,hogy van olyan jóízű,mint a borjúból készült volna.   Az Ossobuco...
Tételek: 1 - 10 ból 84
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>