Áfonyás sajttorta,pisztáciás omlós tésztával.

2015.01.29 21:25

 

Recept:

Áfonyás sajttorta, pisztáciás omlós tésztával

Hozzávalók :
Pisztáciás omlós tésztához :
Porcukor 5dkg
Vaj 10 dkg
Liszt 15 dkg
Pisztácia ( durvára törve nyújtófával ) 10 dkg
Tojássárga 1 db

A hozzávalókat egy tálban egymásra mérjük, majd gyors és határozott mozdulatokkal egyneműre gyúrjuk, majd egy nejlontasakban hűtőben pihentetjük egy órát...
Ezután 5 mm vastagra nyújtjuk és egy pitesütő formába beleformázzuk majd vakon sütjük 10-12 percet 160 fokos sütőben. A maradék tésztából kis leveleket süthetünk , vagy más alakzatokat, melyeket a kész tortánál dekorációként használhatunk...
Ha a tészta elősütése megtörtént elkészítjük a sajtkrémet.

Hozzávalók :
50 dkg mascarpone
10 dkg cukor
7 dkg tejföl
1 db egész tojás
2 db tojássárgája
2,7 dkg étkezési keményítő
1 db citrom reszelt héja és leve
2 dkg vaníliás cukor

Az elkészítés nagyon bonyolult lesz :)
Minden hozzávalót ismét egy tálban összemérünk, majd kézi habverővel simára keverjük.
A pisztáciás linzerre öntjük, majd 10-15 dkg friss áfonyával megszórjuk a tetejét.160 fokos sütőben szép aranysárgára  sütjük, majd  kihűlés után a tésztalevelekkel és friss áfonyával kedvünkre dekoráljuk...