Cikkek archívuma
Fánkgolyócskák.
2015.01.31 23:43
A recept hozzávalói:
20 dkg liszt ,+ a dagasztáshoz,csipet só,5 dkg hideg vaj,1 csomag porélesztő,4 evőkanál cukor,1 db tojás,1 dl kézmeleg tej,étolaj,4 evőkanál málnalekvár,4 ek fahéjas porcukor.
Elkészítés:
A lisztet a sóval egy edénybe szitáljuk, elmorzsoljuk a vajjal, majd...
Pisztáciás citromos keksz.
2015.01.29 21:27
Recept:
Pisztáciás-citromos keksz
Hozzávalók:
60 g puha vaj
35 g cukor
1 evőkanál méz
fél citrom reszelt héja
1 evőkanál víz
125 g liszt
fél kiskanál szódabikarbóna
20 g pisztácia
Elkészítés:
A pisztáciát apróra vágjuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra és előkészítünk egy tepsit, amit...
Áfonyás sajttorta,pisztáciás omlós tésztával.
2015.01.29 21:25
Recept:
Áfonyás sajttorta, pisztáciás omlós tésztával
Hozzávalók :
Pisztáciás omlós tésztához :
Porcukor 5dkg
Vaj 10 dkg
Liszt 15 dkg
Pisztácia ( durvára törve nyújtófával ) 10 dkg
Tojássárga 1 db
A hozzávalókat egy tálban egymásra mérjük, majd gyors és határozott mozdulatokkal egyneműre...
Banános, mandulás,csokilencsés kuglóf.
2015.01.29 21:22
Banános, mandulás, csokilencsés kuglóf
Hozzávalók:
10 dkg vaj
4 db banán
1 dl tejszín
3 tojás
25 dkg cukor
1 csg vaníliás cukor
40 dkg liszt
1 csg sütőpor
10 dkg darált mandula
10 dkg csokilencse
tetejére:
2 evőkanál porcukor
2 kiskanál citromlé
durvára vágott...
Citromos linguine.
2015.01.26 09:22
Ennek az ételnek az íze Dél-Olaszországba, egészen pontosan Campaniába repít minket, ahol roskadoznak a fák a citromterméstől és ahol egész évben süt a nap. Nagyon egyszerű, nagyon gyors és rendkívül ízletes!
Nigella Lawson főzőműsorában láttam először az elkészítését,és nagyon...
Sáfrányos tejszínes garnéla.
2015.01.25 13:41
A rák lehet fagyasztott is, én is azt használtam, és ebből sem kell óriási mennyiség.A rizsbe tegyünk sáfrányt is,aranyló színe miatt.Ez legyen a köret.
Hozzávalók, 2 személyre:
25 dkg garnéla (én a fagyasztottat használtam)
3-4 gerezd fokhagyma
1 dl zsíros tejszín (30%-os)
2 evőkanál...
Kókusztejes édesburgonya krémleves.
2015.01.25 13:28
Sütjük, főzzük, pirítjuk. Leggyakrabban a hosszúkás, kívül barnás-lilás héjú, belül narancssárga, rostokban gazdag húsú változatával. Az édesburgonya íze talán a sütőtökéhez áll legközelebb, jól bírja a fűszereket és magas szénhidráttartalma ellenére a vércukorszintet alig emeli meg, szóval tiszta...
Mákos -meggyes tekercstorta.
2015.01.24 13:47
A Prímakonyha januári számában láttam meg ezt a finomságot,és úgy döntöttem meggydzsemmel keverem a mákot, narancs helyett ezuttal. Nagyon finom szaftossá tette ezáltal a kalácsunkat.Nem beszélve arról,hogy tovább eláll.
Hozzávalók:
50 dkg liszt,
20 dkg vaj,
5 dkg porcukor,
1 dkg...
Vaníliás gyümölcsös muffin.
2015.01.11 09:28
A vaníliás muffinhoz
30 dkg liszt
17,5 dkg cukor
2 tk. sütőpor
pici só
2 darab tojás
15 dkg vaj
1 dl tej
1 citrom héja reszelve
1 csomag vaníliás cukor
Dr. Oetker Aroma vanília (ízlés szerint)
Előkészítés
A formát kirakjuk kapszlikkal. Előkészítjük a töltéshez.
Elkészítés
A...
Ossobuco alla milanese.( Borjúlábszár milánói módra.)
2015.01.10 11:16
Mivel a borjú nálunk nagyon drága,és nem is lehet kapni üzletben lábszárat,csak marhát,ezért abból készítettem el ezt a remek olasz ételt.Van külümbség gondolom,mert a marhának már karakteresebb íze van,de így is azt gondolom,hogy van olyan jóízű,mint a borjúból készült volna.
Az Ossobuco...
Tételek: 1 - 10 ból 84