Cikkek archívuma
Sümegen jártunk.
2014.09.12 11:26
Kisebbik unokámat, a 8 éves Otíliát vittük haza Káptalanfára, a nagyobbikkal, aki 10 éves lessz novemberben, kirándultunk egyet Sümegen.Felmentünk a várba,azután a jó kis séta után megéheztünk,és egy hatalmas Gyrostálat rendeltünk.Hamarosan indultunk...
Kirándulás Horvátországban.
2014.09.12 11:20
A csodálatos Krk szigeten jártunk Horvátországban,majd másnap a Plitvicei Nemzeti Parkban 16 km-t gyalogolva jártuk be a csodás vízeséseket,és tavakat.Hihetetlen szép tájakat láttunk,és kellemesen töltöttünk el így két napot szeptember 6-7-én .A Volántours jóvoltából
.
Marcipános szilvás pite.
2014.09.11 13:40
Hozzávalók ehhez a különleges pitéhez:
30 dkg liszt
8 dkg mandula,
21 dkg kockázott hideg vaj
12 dkg cukor
2 db tojássárgája
Töltelék:
20 db szép szilva,
2 ek méz,
70 gr natúr marcipánmassza,
1 db tojás,
1 ek barna nádcukor
A szóráshoz porcukor,és reszelt...
Ricottás-spenótos párnák.
2014.09.10 22:35
Ezt a finom ropogós tésztát nemcsak ricottás töltelék,és a spenót határozza meg, hanem a benne elrejtett pirított fenyőmag. Nos, ettől a legkülönlegesebb.Nagyon finom kínáló lehet délutáni vendégak számára.Az egyik gasztromagazinban találtam rá,és azonnal elkészítettem.
Hozzávalók:
1...
Mentás borsókrémleves.
2014.09.09 12:24
Hozzávalók:
30 dkg borsó,2 db burgonya, 2 dl tejszín, 1 tk mentalevél aprítva, tej 1-2 ek, só,bors, ízlés szerint.
Elkészítése:
A borsót főzzük 10 percig sós vízben,és tegyük hozzá a tisztított burgonyát kockára vágva.Egy marék borsót tegyünk félre a diszítéshez,és 1 db mentalevelet.Ha már puha a...
Sajtkrémleves.
2014.09.09 11:28
Hozzávalók:
3 féle sajt,kb 25 dkg,
1 ek liszt,
1 mk frissen őrölt szerecsendió,
1 liter zöldségalaplé,
2 dl főzőtejszín,
frissen őrölt fehérbors,
3 dkg vaj.
1 ek metélőhagyma a feltét.
Elkészítés módja:
A sajtokat felkockázzuk,
Egy edényben olvasszuk fel a vajat,és és szórjuk rá a lisztet.Nagyon...
Nutellás bomboloni.
2014.09.09 10:48
David Rocco receptje.A Kanadai származású olasz séftől sok finomságot ellestem,és közöttük van ez is.Hamarosan elkészítem,és a képet is hozom.
HOZZÁVALÓK 13 személyre.
Ahhoz, hogy a Bomboloni: Oldjuk fel az élesztőt egy 1/3 a tejet egy tálba. Egy külön tálban habverővel a tojásokat és a...
Kardamomos körtés öntet.
2014.08.26 14:41
öntet
- 4-5 körte
- 250 g mascarpone
- 250 ml tejszín
- 300 ml Szeremley Szürkebarát /2002, félédes/
- 2 szem kardamom
- 2 ek méz.
Mézet karamellizáltam, majd rádobtam a meghámozott és feldarabolt körtét, illetve a mozsárban megtört kardamommagokat, tovább pirítva 1-2 percet. Ehhez az...
Szedres kelt bucik vaníliasodóval.
2014.08.23 15:12
Szedres kelt bucik vaníliasodóval
Hozzávalók:
A tésztához:
90 dkg liszt
2 dl tej
6 dkg cukor
5 dkg friss élesztő
20 dkg vaj
1 tojás
csipet só
A töltelékhez:
30 dkg szeder
A vaníliasodóhoz:
1 evőkanál keményítő
12 dkg cukor
5 tojás sárgája
1 rúd vanília kikapart magjai
4 dl tej
2 dl zsíros...
Ravioli kosárkák.
2014.08.20 08:12
Hozzávalók
60 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
3 dl tej (+ 2 ek.)
2 db tojás sárgája
10 dkg margarin
1 kk só
3 ek cukor
1 üveg szilvalekvár
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, 1 ek. cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás...
Tételek: 61 - 70 ból 84