Cikkek archívuma

Sümegen jártunk.

2014.09.12 11:26
          Kisebbik unokámat, a 8 éves Otíliát vittük haza Káptalanfára, a nagyobbikkal, aki 10 éves lessz novemberben,  kirándultunk egyet Sümegen.Felmentünk a várba,azután a jó kis séta után megéheztünk,és egy  hatalmas Gyrostálat rendeltünk.Hamarosan indultunk...

Kirándulás Horvátországban.

2014.09.12 11:20
A csodálatos Krk szigeten jártunk Horvátországban,majd másnap a Plitvicei Nemzeti Parkban 16 km-t gyalogolva jártuk be a csodás vízeséseket,és tavakat.Hihetetlen szép tájakat láttunk,és kellemesen töltöttünk el így két napot szeptember 6-7-én .A Volántours jóvoltából .  

Marcipános szilvás pite.

2014.09.11 13:40
    Hozzávalók ehhez a különleges pitéhez:   30 dkg liszt 8 dkg mandula, 21 dkg kockázott hideg vaj 12 dkg cukor 2 db tojássárgája   Töltelék: 20 db szép szilva, 2 ek méz, 70 gr natúr marcipánmassza, 1 db tojás, 1 ek barna nádcukor A szóráshoz porcukor,és reszelt...

Ricottás-spenótos párnák.

2014.09.10 22:35
Ezt a finom ropogós tésztát nemcsak ricottás töltelék,és a spenót határozza meg, hanem a benne elrejtett pirított fenyőmag. Nos, ettől a legkülönlegesebb.Nagyon finom kínáló lehet délutáni vendégak számára.Az egyik gasztromagazinban találtam rá,és azonnal elkészítettem.   Hozzávalók:   1...

Mentás borsókrémleves.

2014.09.09 12:24
Hozzávalók: 30 dkg borsó,2 db burgonya, 2 dl tejszín, 1 tk mentalevél aprítva, tej 1-2 ek, só,bors, ízlés szerint. Elkészítése: A borsót főzzük 10 percig sós vízben,és tegyük hozzá a tisztított burgonyát kockára vágva.Egy marék borsót tegyünk félre a diszítéshez,és 1 db mentalevelet.Ha már puha a...

Sajtkrémleves.

2014.09.09 11:28
Hozzávalók: 3 féle sajt,kb 25 dkg, 1 ek liszt, 1 mk frissen őrölt szerecsendió, 1 liter zöldségalaplé, 2 dl főzőtejszín, frissen őrölt fehérbors, 3 dkg vaj. 1 ek metélőhagyma a feltét. Elkészítés módja: A sajtokat felkockázzuk, Egy edényben olvasszuk fel a vajat,és és szórjuk rá a lisztet.Nagyon...

Nutellás bomboloni.

2014.09.09 10:48
David Rocco receptje.A Kanadai származású olasz séftől sok finomságot ellestem,és közöttük van ez is.Hamarosan elkészítem,és a képet is hozom. HOZZÁVALÓK 13 személyre. Ahhoz, hogy a Bomboloni: Oldjuk fel az élesztőt egy 1/3 a tejet egy tálba. Egy külön tálban habverővel a tojásokat és a...

Kardamomos körtés öntet.

2014.08.26 14:41
  öntet - 4-5 körte - 250 g mascarpone - 250 ml tejszín - 300 ml Szeremley Szürkebarát /2002, félédes/ - 2 szem kardamom - 2 ek méz. Mézet karamellizáltam, majd rádobtam a meghámozott és feldarabolt körtét, illetve a mozsárban megtört kardamommagokat, tovább pirítva 1-2 percet. Ehhez az...

Szedres kelt bucik vaníliasodóval.

2014.08.23 15:12
  Szedres kelt bucik vaníliasodóval Hozzávalók: A tésztához: 90 dkg liszt 2 dl tej 6 dkg cukor 5 dkg friss élesztő 20 dkg vaj 1 tojás csipet só A töltelékhez: 30 dkg szeder A vaníliasodóhoz: 1 evőkanál keményítő 12 dkg cukor 5 tojás sárgája 1 rúd vanília kikapart magjai 4 dl tej 2 dl zsíros...

Ravioli kosárkák.

2014.08.20 08:12
  Hozzávalók 60 dkg liszt 2.5 dkg élesztő 3 dl tej (+ 2 ek.) 2 db tojás sárgája 10 dkg margarin 1 kk só 3 ek cukor 1 üveg szilvalekvár   Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, 1 ek. cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás...
Tételek: 61 - 70 ból 84
<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>