Vargányás pizza.

2014.09.12 19:56

 

Nagyon szeretjük az erdei ízes vargányagombát.Néha hozzájutok,vagy ha másképpen nem,akkor mélyhűtve vásárolok belőle a hipermarkettben.Ilyenkor elkészítem kedvenc pizzánkat.Íme a recept.

 

 

A hozzávalók

Eredeti pizzaszósz (olasz),2 db paradicsom,1 szál póréhagyma,3 db ízes vargánygomba ,3 gerezd tisztított fokhagyma,10 dkg füstölt baconszalonna,15 dkg pizza mozzarella sajt,bazsalikomlevél,és friss zöld kakukkfű.A tésztához,30 dkg liszt,3 ek extraszűz olívaolaj,1 csomag instant élesztő,1 tk só, 2dl langyos tej.

A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, és 20 percig kelesztjük, majd ketté osztjuk, és 2 db pizzasütőt megolajozunk, majd a tésztákat kézzel széthúzva egyenletesen a formákba tesszük. Villával megszurkáljuk, majd 10 percig hagyjuk pihenni. A zöldségeket felkarikázzuk, a szalonnát kisebb darabokra vagdaljuk. A sajtot durva reszelőn lereszeljük. A tésztákat ecsettel megkenjük a pizzaszósszal, majd a paradicsommal kezdjük kirakni. Erre jön a póré, a fokhagyma, a szalonna, a fűszerek és a tetejére a gomba. Picit megsózzuk, majd a sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, légkeveréses alsó sütéssel 210 fokon 13 perc alatt készre sütjük.