Tejszínes túrótorta.

2014.09.24 13:51

 

Hozzávalók

5 darab tojás
5 dkg olvasztott margarin
3 evőkanál liszt
2 evőkanál étkezési keményítő
5 evőkanál cukor
2 evőkanál őrölt hántolt mandula
1 csomag sütőpor
A krémhez:
50 dkg félzsíros tehéntúró
2 evőkanál natúr joghurt
12 dkg cukor
2.5 dl tejszín
1 citrom reszelt héja
4 dkg zselatin
víz
25 dkg mascarpone krémsajt
2 csomag vaníliás cukor
A szóráshoz
porcukor



Elkészítés módja

Az 5 tojásfehérjéből kemény habot verek, majd a sárgáját a cukorral, olvasztott vajjal, a sütőporral, mandulával összekeverem, és a tojások sárgájába keverem a fele fehérjehabbal. Végül a maradék fehérjehabot is külön hozzáadom, azért hogy sok levegőbuborék kerüljön bele. A kész masszát beletöltöm a tortakarikába, és lassan, 160 fokos sütőben 35-40 percig sütöm. (Légkeverésesben az alsó sütővel együtt süssük.) A tortát hagyom teljesen kihűlni. A krémhez a túrót a cukorral, ízesítőkkel összekeverem, és hozzáadom a krémsajtot. A zselatint 3 evőkanál vízzel felhevítem, majd lehűtöm olyanra, hogy keverhető legyen, majd a krémhez adom. A tejszínt a vaníliás cukorral habbá verem, és lazán azt is a krémhez adagolom. Gyorsan kell dolgozni, mert hamar megköt. (Én 2 evőkanál joghurtot is keverhetem a túróba, attól még jobb lesz, de ez el is hagyható.) A tortát kettévágom, és az egyik lapot akkora tálcára teszem, hogy a tortakarikát visszatehessem rá, beletöltsem a túrókrémet, amit simára kenek. Ezután a másik lapot felszeletelem 8 szeletre, sorba rárakom a tetejére, ahogy elvágtam. Jól behűtöm. Pár óra múlva kiveszem a hűtőből, és a karika mentén vizes késsel körbevágom, majd a karikát leemelem. Ezután megszórom porcukorral, és a cikkek mentén felszeletelem.