25 dkg darált háztartási keksz
2 evőkanál jó minőségű kakaópor
15 dkg porcukor
1 üveg rumaroma
5 dkg mag nélküli aszalt szilva
2 dl tejszín
20 dkg margarin
10 dkg étcsokoládés tortabevonó
2 dkg fenyőmag
2 dkg zöld pisztáciadarabok
0*25 cm-s tepsi
A béleléshez:
folpackfólia.
Elkészítés módja:
A kekszet, a kakaót és az aromát egy tálba öntjük. A tejszínt a cukorral felforraljuk, majd a margarint hozzátesszük, és olvadásig keverjük. Az egészet a kekszre öntjük. Összedolgozzuk, és az aszalt szilvát is belevagdaljuk. A tepsibe öntjük, és eligazítjuk egy kenőkés segítségével. Hűtőbe tesszük dermedni, majd 1 óra múlva a csokit gőz felett megolvasztjuk, és a tetejére öntjük. Fenyőmaggal és pisztáciával díszítjük. A fóliát ráhajtjuk, és kifagyasztjuk. Vizes késsel szeleteljük. Hűtőben tároljuk!
Recepthez fűződő történet, jótanács
Az aszalt szilvától különleges íze van, ez az én ötletem volt, nagyon ízlett a családomnak.