Ravioli kosárkák.

2014.08.20 08:12

 

Hozzávalók
60 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
3 dl tej (+ 2 ek.)
2 db tojás sárgája
10 dkg margarin
1 kk só
3 ek cukor
1 üveg szilvalekvár

 

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben, 1 ek. cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint és a tojás sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva, kb. 1 óra alatt, a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát, enyhén lisztezett felületre borítjuk.

 

Nagyon vékonyra, kb. 3 mm vastagra elnyújtjuk.
Egy isler szaggatóval, nagyobb virágokat szaggatunk.
Minden másodikra teszünk, egy púpos tk. szilvalekvárt.
Minden második virág közepére, egy éles késsel, vágunk egy 2,5 cm-es keresztet.
A kezünkbe véve, kicsit széthúzzuk a vágást, majd a lekváros virágra terítjük.
Egy, az isler formázótól kisebb pohár (én pezsgőst használtam) száját lisztbe mártjuk és a két réteget összenyomjuk vele.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és lekenjük egy tojás sárgájával.
Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik.
180 fokon, 12 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
A sütőből kivéve, lekenjük tejjel és konyharuhával letakarva, hagyjuk 10 percet pihenni.
Porcukorral meghintve kínáljuk.
18 db kalácska lett belőle.