Pudingos szelet banánnal.

2014.10.01 18:41

Hozzávalók
8 db tojás
21 dkg cukor
20 dkg liszt
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 teáskanál Dr. Oetker Aroma citrom
2 kávéskanál Dr. Oetker Sütőpor
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding vaníliaízű
16 dkg sárgabaracklekvár
A töltelékhez
6 db banán
1 db citrom leve
A banánkrémhez
2 lap Dr. Oetker Lapzselatin
5 dl tej
4 dkg cukor
1 tasak dr. oetker eredeti puding banánízű
2 dkg margarin
4 dl tejszín
A csokoládékrémhez
2 tasak Dr. Oetker Csokoládés Tortakrém
4 dl tejszín
2 dl hideg tej
kókuszreszelék (a díszítéshez)

 

 

Elkészítés
A sütőformát kb. 30x35 cm, sütőpapírral kibéleljük. A tésztához a tojásokat a cukorral, a vaníliás cukorral és az aromával habosra keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük és a pudingporral együtt a tojásos masszához szitáljuk. A masszát az előkészített sütőformába öntjük és egyenletesen elkenjük. A sütőformát a sütő középső részébe toljuk és megsütjük.
A megsült süteményt a sütőkeret eltávolítása után hagyjuk kihűlni. Ezután vízszintesen kettévágjuk. Az alsó lapot a megtisztított keretbe visszahelyezzük és megkenjük a lekvárral. A banánszeleteket a süteményre helyezzük és a citrom levével meglocsoljuk.
A banános krémhez a lapzselatint a tasakon előírtak szerint követve beáztatjuk és félretesszük. Egy főzőedényben a tejet a cukorral és a pudingporral összekeverjük, majd folyamatos keverés mellett felforraljuk. A tűzről az edényt lehúzzuk, az előkészített zselatinokat kinyomkodjuk, majd a margarinnal együtt a forró krémhez keverjük, és többször megkeverve hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, óvatosan hozzáforgatjuk a felvert tejszínhabot.
A kész krémet a banánokon egyenletesen elsimítjuk, majd 40 percre a hűtőbe helyezzük. A csokoládés krémhez a tejszínt és a hideg tejet egy keverőedénybe öntjük, majd hozzáadjuk a krémport és konyhai robotgéppel 3 perc alatt habosra verjük. A krémet habzsákba szedjük és közepes átmérőjű nyomócsövön a süteményre krémcsíkokat nyomunk belőle. A süteményt 60 percig hűtőbe tesszük. Tálalás előtt kivesszük a keretből és szeleteljük, végül kókuszreszelékkel meghintjük.
Tanácsok, tippek
Receptnaptáram márciusi oldalán található ez a remek sütemény. Természetesen Dr. Oetkeres.