Nutellás bomboloni.

2014.09.09 10:48

David Rocco receptje.A Kanadai származású olasz séftől sok finomságot ellestem,és közöttük van ez is.Hamarosan elkészítem,és a képet is hozom.

HOZZÁVALÓK 13 személyre.

Ahhoz, hogy a Bomboloni: Oldjuk fel az élesztőt egy 1/3 a tejet egy tálba. Egy külön tálban habverővel a tojásokat és a maradék tejet. Tegye félre. Egy keverő tálba, adjuk hozzá a lisztet, cukrot, sót, és a reszelt citromhéjat, és keverjük össze.

Adjuk hozzá a tojást és a tejet keveréket lassan a lisztet, és keverjük össze a tésztát mixer 2-3 percig, vagy amíg a tészta nagyjából együttes. Add hozzá a tej és élesztő keveréket, és továbbra is keverjük össze a tésztát néhány percig. Adjuk hozzá a vajat, hogy a tészta egy kis időben, amíg keverve. Megszórjuk egy kis lisztet, ha a tészta ragadt a tálba vagy keverjük addig, amíg már nem ragad rá az oldalra. A tészta kell nagyon puha, és nem ragadós.

Transzfer a tésztát rá a munkafelületet, és összegyúrjuk a tésztát egy labdát, majd tegyük egy tálba, és fedjük le műanyag csomagolást. Hagyjuk pihenni 3 óra után a tészta megduplázódott, nyújtsd ki a sodrófa körülbelül 2 cm vastag. A kerek tészta vágó akkora, mint egy csésze, vágja el a tésztát lemezek és tedd egy tepsibe pergamen papír, és fedjük le a műanyag csomagolást. Hagyjuk pihenni további 90 percig.

Melegítsük fel az olajat, és amikor forró (170/340 használata a hőmérő), és adjuk hozzá a tésztát lemezek néhány egy időben, hogy a forró olaj. Amikor a tészta arany egyik oldalon, finoman fordítsa megsütjük a másik oldalon.

Amikor a fánkokat aranybarnára remove a sütőből, és helyezzük nedvszívó papírra, és majd a névjegyzékbe a cukrot, amíg a fánk teljesen befedje A fánk még meleg, töltse fel a kedvenc dzsem, sütemény tejszín vagy Nutella. Add hozzá a Nutella a tészta táska egy sima fánkot tip. Piszkálni a csúcs háromnegyede az utat, és nyomja a Nutella, húzza a csúcs, és hozzá annyi Nutella csak lehetséges, hogy a fánk vagy bombolone. Melegen tálaljuk.

  • 12g friss élesztő
  • 1 csésze tej
  • 1 egész tojás
  • 2 nagy tojás sárgája
  • 2 csésze liszt (500 g)
  • 1/2 csésze kristálycukor plusz bevonat
  • 2 teáskanál só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 100 g vaj (3.5 oz)
  • növényi olaj a sütéshez
  • 450g Nutella