Mexikói csípős fűszeres rántotta.

2014.09.23 16:01

Hozzávalók a finom vacsorához,melyet Nigella Lawson egyik  könyvében találtam.

2 evőkanál olaj

2 puha tortillalap

1 paradicsom, kimagozva és nagyjából felaprítva

1 szál zöldhagyma, nagyjából felaprítva

1 kisebb zöld csilipaprika, kimagozva és felaprítva

4 tojás, felverve

1/4 teáskanál nagy szemű tengeri só, vagy egy csipet asztali só



1. Hevítsük fel az olajat egy nehéz aljú serpenyőben. Tekerjük fel a tortillákat kolbász -

formába, és ollóval vagdossuk csíkokra egyenesen a forró olajba.



2. Pár perc alatt süssük a tortillacsíkokat ropogós aranyszínűre, majd szedjük ki egy tálba.



3. Adjuk a forró olajhoz a felaprított paradicsomot és zöldhagymát a csilivel együtt, és

fakanállal kevergessük úgy 1 percig.



4. Tegyük hozzá vissza a tortillacsíkokat, majd jöhet a felvert tojás és a só. Ugyanazzal a

fakanállal folyamatosan kevergessük, mint amikor rántottát készítünk.



5. Amikor a tojás kezd megkötni, húzzuk le a serpenyőt a tûzről, és keverjük tovább, amíg

a kívánt állagot elérjük.



2 adag lesz belõle.