Marcipános szilvás pite.

2014.09.11 13:40

 

 

Hozzávalók ehhez a különleges pitéhez:

 

30 dkg liszt

8 dkg mandula,

21 dkg kockázott hideg vaj

12 dkg cukor

2 db tojássárgája

 

Töltelék:

20 db szép szilva,

2 ek méz,

70 gr natúr marcipánmassza,

1 db tojás,

1 ek barna nádcukor

A szóráshoz porcukor,és reszelt marcipán

 

Elkészítés módja:

A tésztát gyúrjuk rugalmasra egy robotgéppel,illetve dagasztógéppel.Béleljünk ki egy piteformát,melynek az alja kivehető.Reszeljük a tetejére a marcipánt.Jó ha előtte a mélyhűtőbe tároljuk,mert a puha marcipánnal nem tudunk dolgozni.Vágjuk le a túllógó részeket a tésztából,és készítsünk azokból fonatot,és körben helyezzük el a tészta szélén.Kenjük meg a felvert tojással,végül hintsük meg a nádcukorra.Halmozzuk a közepére a szilvákat amiket kimagoztunk előtte,ée félbevágtunk.és süssük 180 fokon 35 percig.Az eredmény egy nagyon finom ízvilágú minden igényt kielégítő sütemény.