Körtés frangipan tortácska.

2014.10.05 22:02

A recept hozzávalói

(4 személyre) az omlós tésztához: 

27,5 dkg liszt,25 dkg vaj,5 dkg őrölt mandula,vagy mandulaliszt,10 dkg cukor,1 db tojás,1 mk sütőpor.

 

10 dkg puha vaj,10 dkg cukor,1 nagyobb  tojás,5 dkg mandulaliszt, vagy őrölt mandula,3 evőkanál finomliszt,1 db nagy vilmoskörte,vagy 2 db kisebb,citromlé a körte áztatásához,vanília aroma 2 evőkanállal,vagy lehet fehérrum is,vagy mandula.

 Elkészítés:

A tészta hozzávalóit robotgéppel összedolgozzuk,majd egy éjszakára a hűtőbe tesszük becsomagolva.Gyorsan kell dolgozni vele,jól lisztezzünk alá.

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A tésztát belisztezett felületen 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd kibélelünk vele négy kisebb kivehető aljú tortlettformát, és fél órára a hűtőbe tesszük. A vajat és a cukrot kézi mixerrel krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojást,  és a kétféle lisztet,aromát, és alaposan összekeverjük. A tölteléket a tortácskák közepébe kanalazzuk, a tetejét lesimítjuk. Kirakjuk a szeletelt citromba áztatott,és leitatott körtecikkekkel,és megszórjuk barnacukorral,és egy kevés vagdalt zöld pisztáciával.( Ez elhagyható,nekem volt idehaza) Majd sütőben 30 perc alatt aranybarnára sütjük.Porcukorral megszórva kínálom.