öntet
- 4-5 körte
- 250 g mascarpone
- 250 ml tejszín
- 300 ml Szeremley Szürkebarát /2002, félédes/
- 2 szem kardamom
- 2 ek méz.
Mézet karamellizáltam, majd rádobtam a meghámozott és feldarabolt körtét, illetve a mozsárban megtört kardamommagokat, tovább pirítva 1-2 percet. Ehhez az ízvilághoz nagyon passzol Szeremley Huba 2002-es félédes szürkebarátja, így felöntöttem abból 3 decivel, és ebben puhára pároltam a körtét, majd kissé kihűtötterm, és leturmixoltam. A tejszínt félkemény habbá vertem, majd ekkor hozzáadtam a mascarponét és tovább "habosítottam", és ezt a krémes habot óvatosan beleforgattam az addigra langyosra hűlt körtés turmixba. Szobahőmérsékleten vagy egy kissé langyosan tálalva a legjobb.