Kakaós kókuszos krémes.

2014.09.27 23:46

A tésztába a narancslé,míg a krémbe a narancshéj.Szerintem ez a kombináció adta meg a kellemes aromáját a süteménynek.

 

Tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 egész tojás
2 ek kakaópor
1/2 cs sütőpor
1 bionarancs  leve.

Kókuszos töltelékhez:
7 tojásfehérje
15 dkg kristálycukor
20 dkg kókuszreszelék

A krémhez:
6 tojássárgája
1 csomag hólabda pudingpor
4 dl tej
1 csomag bourbon vaníliás cukor
15 dkg porcukor
15 dkg Ramavajas íz.

1 bionarancs héja reszelve.

 

Elkészítés módja:

 

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,robotgéppel,és hűtőbe tesszük 1 órára. Két lapot nyújtunk, egyik lapot sütőlemezre tesszük.
A 7 tojásfehérjéből kemény habot készítünk, a kristálycukrot apránként adagoljuk hozzá, hamár kissé felverődött. Majd a kókuszt, de ezt már fakanállal keverjük össze.Ajánlatos komoly gépet beszerezni,mert sokkal könnyebben tudunk dolgozni. Ezt a masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára, a másikkal pedig beborítjuk.Előmelegített
sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a pudingporral, vaníliás cukorral és a tejjel, ebből sűrű krémet főzünk,álandó keverés mellett.Végül a narancs héjával elkeverjük.
A Ramavajat habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez adjuk.
Ezután a kihűlt tésztára kenjük a krémet,és diszítő vonásokat készítünk rajta.Reszelt csokoládéval megszórjuk. Hűtőbe tesszük,és szeleteljük fel utána kedvünkre.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül
tepsi mérete: 32x24 cm