Grissini.

2014.10.30 19:18

Az olaszok mártogatós pálcika kenyere nagyon népszerű hazájukban.Mi is próbáljuk ki,egy-egy házibuli,vagy party alkalmából.Sikerre számíthatunk vele.

3,5 dkg élesztő
1 kk cukor
1,5 dl langyos víz
25 dkg liszt
1 tk só
1-2 ek olívaolaj
instant, fokhagymapor maréknyi parmezán,
szezámmag a szóráshoz.
3,5 deka élesztőt langyos, cukrozott tejben elmorzsolunk, és felfutattunk. 25 dkg liszthez csipet sót adunk és a felfutott élesztővel, 1-2 evőkanál olívaolajjal együtt rugalmas tésztává gyúrjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. A tésztát ízesíthetjük fűszerpaprikával, friss rozmaringgal, sajttal. Átgyúrjuk, és hosszú rudacskákat formázunk belőle. A tetejét megszórjuk szezámmaggal, mákkal vagy lenmaggal és előmelegített sütőben kb. 5 perc alatt készre sütjük. A mártogatóshoz 20 dkg konzerv paradicsomot 4-5 gerezd fokhagymával, 6-8 levél friss bazsalikommal, 1 dkg pirított fenyőmaggal, és 2 dkg reszelt parmezán sajttal leturmixolunk. Közben egy kisebb padlizsánt meghámozunk és apró kockára vágva egy újhagymával olívaolajon lepirítunk, majd a paradicsomos masszába öntjük, hűlni hagyjuk, és ezzel tálaljuk a grissiniket.