Görög spenótos kosárkák.
2014.11.11 13:53
A Rama receptfüzet tavaszi számában találtam rá erre a remek sós finomságra.Azonnal megkedveltük,és úgy gondolom máskor is bátran nekiállok az elkészítéséhez.Ezek a kis piteformák amiben elkészítettem nagyon praktikusak,nemrégiben vásároltam a Tchibo boltban.Már jó ideje keresgettem a terméket,és aránylag jó árban kaptam meg ezeket a Németországban gyártott kis tortaformákat.Tapadásgátlóval ellátott,és kívül zománcozott a bevonata.Nagyon esztétikus termék,szívesen ajánlom,hogy aki szeret pitéket sütni,az ne hagyja ki, vásároljon belőle.4 db mindössze 1990 frt.
Hozzávalók:
Tészta: 30 dkg liszt,20 dkg rama sütőmargarin, 2 csipet só, 1 tk őrölt szerecsendió, hideg víz.
A töltelékhez: 50 dkg spenót (Új-zélandi) ez a legjobb, 10 dkg rama sütőmargarin, 3 dl tejszín, 6 db tojássárgája, 25 dkg fetasajt, 5 dkg fenyőmag.