Görög spenótos kosárkák.

2014.11.11 13:53

 

 

 

A Rama receptfüzet tavaszi számában találtam rá erre a remek sós finomságra.Azonnal megkedveltük,és úgy gondolom máskor is bátran nekiállok az elkészítéséhez.Ezek a kis piteformák amiben elkészítettem nagyon praktikusak,nemrégiben vásároltam a Tchibo boltban.Már jó ideje keresgettem a terméket,és aránylag jó árban kaptam meg ezeket a Németországban gyártott kis tortaformákat.Tapadásgátlóval ellátott,és kívül zománcozott a bevonata.Nagyon esztétikus termék,szívesen ajánlom,hogy aki szeret pitéket sütni,az ne hagyja ki, vásároljon belőle.4 db mindössze 1990 frt.

 

 

Hozzávalók:

Tészta:   30 dkg liszt,20 dkg rama sütőmargarin, 2 csipet só, 1 tk őrölt szerecsendió, hideg víz.

A töltelékhez:  50 dkg spenót (Új-zélandi) ez a legjobb, 10 dkg rama sütőmargarin, 3 dl tejszín, 6 db tojássárgája, 25 dkg fetasajt, 5 dkg fenyőmag.

 

Elkészítése:

A lisztet beleöntjük a dagasztógép táljába,és hozzáadjuk a margarint,sót,szerecsendiót,és annyi hideg vizet,hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.

Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezettt deszkán 2-3 mm vékonyra, majd, 12 cm-es köröket vágunk ki belőle.Ezeket 9 cm átmérőjű kivehető aljú piteformákba simítjuk.Az aljukat megböködjük egy villával.Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig elősütjük.

Közben a spenótot lemossuk,és apróra vágjuk.

A 6 tojásssárgáját kikeverjük a tejszínnel, hozzadjuk a spenótot, és sóval,borssal fűszerezzük.

A sajtot felkockázzuk, beleszórjuk az elősütött pitékbe,majd ráöntjük a spenótos keveréket. 10 percre újra a meleg sütőbe tesszük.Ha kész, megszórjuk a fenyőmaggal és még 5 percig sütjük.Akkor jó, ha a tészta megsült, és a fenyőmag is enyhén megpirult.