Epres-sajtos pizza.

2014.11.06 16:31

Nem tévedés,van ilyen pizza is.A tv-ben láttam meg ezt a készítési módot,és kedvet kaptam hozzá.Nagyon jól harmonizálnak a sajttal a gyümölcs aromái.Szívesen ajánlom mindenkinek,hogy próbálja ki!Nagyon finom!

 

Hozzávalók

1 csomag gyors élesztő
30 dkg liszt
2 evőkanál olívaolaj

langyos víz
20 dkg camembert sajt
15 dkg eper
5 dkg tört mogyoró vagy dió
2 evőkanál barna nádcukor
A lekenéshez:
extra szűz olívaolaj
1 nagyobb idared alma hámozva.



Elkészítés módja

A tésztát bedagasztjuk a hozzávalókból, és kelesztjük, majd közben az almát felszeleteljük, és az epret felaprítjuk. A sajtot szintén szeletekbe vágjuk. Ahogy a tésztánk megkelt, kisebb korongokat formázunk belőle. A tésztát megkenjük olajjal, és kirakjuk almával, majd megszórjuk cukorral. A sajttal majd eperrel, ízlésesen körberakjuk, és megszórjuk tört pörkölt mogyoróval. A széleit is megkenjük olajjal, és forró sütőben, kb. 210 fokon, 10 perc alatt szép pirosra sütjük. Ha kihűlt szeleteljük akár a pizzát.