Calzone,ahogy én készítem.

2014.10.04 12:37

Egy olaszos büfépartihoz legjobb minicalzónékat készíteni.Ehhez a tésztát egyszerűen kinyújtjuk,és kb. 10 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle,megtöltjük őket,és 15-20 percig sütjük.Mivel ketten a férjemmel vagyunk,így egy előétel után,kettő darab nagyobb calzónét sütöttem.Bőven elég nekünk. 2 db 25-30 cm átmérőjűek.Sütőtepsin gyorsan elkészíthetjük,és segít ebben a Dr Oetker express gyorsélesztő.

 

Íme a hozzávalók.Tészta.

30 dkg finomliszt,

1/2 csomag instant gyorsélesztő,

1 csipet cukor,

1 kk só,

4 ek olivaolaj,

1/2 dl langyos víz,vagy amennyit felvesz ahhoz,hogy szép ruganyos tésztát kapjunk,de ne legyen túl lágy.liszt a nyújtáshoz.

A töltelékhez a hozzávalók.

10 dkg kolozsvári szalonna,

10 dkg camembert sajt,

1 szál újhagyma,meg  egy kisebb póréhagyma zöld része,

1 szál kakukkfű,

6 db szardellafilé,

1 db kicsi paradicsompaprika,vagy nagyobb szelet,

frissen őrölt bors,só nem szükséges,mert a hozzávalók elég sósak.

Elkészítés módja.

A szalonnát apró csíkokra vágjuk,és megpirítjuk száraz serpenyőben.Kivesszük a zsírjából,és itatós papírra  szedjük.A pizzatésztát elkészítjük robotgéppel,és kelesztjük mindaddig,míg a töltelékünket előkészítjük.letakarjuk egy  erre alkalamas konyharuhával.Ezután a szalonna zsírjához adunk 1 ek olivaolajat,de lehet vajat is,majd az apróra vágott hagymákat lepirítjuk rajta,és  félretesszük.A  paprikát hosszúkásra vágjuk,majd félretesszük.A sajtot kockára vágjuk,de lehet rusztikusan szétcsipkedve darabokra.A tésztát kettévágjuk,és  30 cm átmérőjűre köralakúra nyújtjuk.Olivával megkenjük a tészta szélét,és a hagymás tölteléket a szalonnával a közepére rakosgatjuk.Rácsipkedjük a kakukkfűvet,és a paprikát,majd a  szardellából 3 db megy rá elosztva,a sajtot is elosszuk mind a két tésztába.Összehajtjuk,és a képen látható módon lezárjuk a széleit.Megkenjük kívül is olivaolajjal,és 200 fokos sütőbe 20 perc alatt készre sütjük.melegen letakarjuk konyharuhával,hogy finoman visszapuhuljon,és tálalhatjuk is.Fontos, hogy olivaolajat használjunk,mert az nem ég meg olyan könnyen.