Boccaccio szelet

2014.08.13 09:55

 

Elkészítés

1. A tésztához a tojásfehérjéket kemény habbá verem 100 g cukorral. A sárgáját a maradék cukorral habosra keverem, majd a kettőt óvatosan összeforgatom. Beleszórom a diót, a sütőport és a zsemlemorzsát, és laza mozdulatokkal összedolgozom. Egy gáztepsit kibélelek ostyalappal, ráöntöm a masszát, majd előmelegített sütőben lassú tűzön kb. 20 perc alatt megsütöm.

2. A krémhez a pudingot a tasakon található leírás alapján elkészítem, és kihűtöm. A margarint habosra keverem a kétféle cukorral, végül hozzáadom a kávét és a rumot is, és a kétféle krémet összekeverem, majd a kihűlt tésztára kenem. A tetejét durvára vágott pörkölt dióval díszítem.

3. Keskeny szeletekre vágva tálalom.

Tipp: Sokkal könnyebben szeletelhető, ha legalább néhány órán át állni hagyjuk a süteményt, így az ostyalap kellőképp megpuhul.

Hozzávalók

A tésztához:
- 6 tojás (szétválasztva)
- 200 g kristálycukor
- 200 g darált dió
- 2 evőkanál zsemlemorzsa
- fél cs. sütőpor
- nápolyilap (ostyalap)

Krémhez:
- 250 g vaj
- 150 g porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 cs. főzős vanília puding
- 5 dl tej
- fél dl erős kávé
- 1mk. rum (rumaroma)