Blog

Spenótos ricottagombócok.

2014.09.20 22:03
 A legtöbb receptet gasztroújságokból választom ki,és alakítom a szájízünk szerintire.Ez a gombóc mennyei,még aki a spenótot nem szereti,az is megfogja kóstolni. hozzávalók / 4 adag 40 dkg ricotta 2 db tojássárgája 1 kávéskanál só 1 késhegynyi szerecsendió (reszelve) bors ízlés szerint...

Tárkonyos sertésragu leves.

2014.09.17 14:28
Azt hiszem, ragulevesek nélkül el sem tudnám képzelni a hétköznapi ebédjeinket.Ízletes,felfrissít,és étvágyat csinál.Íme az egyik receptje,ami sertéshúsból készült. Hozzávalók 30 dkg sertéscomb apró kockára vágva 1 db közepes méretű hagyma 1 teáskanál só 1 kávéskanál bors 1 evőkanál friss...

Szilvás galette.

2014.09.15 20:16
  A franciák nagy találmánya.Sokféleképpen variálhatjuk a tésztáját.Én így készítettem el,és garantáltan finom volt. Hozzávalók 4 főre: A tésztához: 20 dkg sima fehér liszt, 10 dkg hideg vaj, 5 dkg porcukor, csipetnyi só, 1 tojássárgája 1/2 citrom héja reszelve. A töltelékhez 10 db szép...

Medvehagymás omlós háromszögek.

2014.09.14 11:10
Ezt a csodás medvehagymás omlós ,és sós harapnivalót érdemes elkészíteni,amikor a medvehagyma szezonja van. A recept hozzávalói:  (4-5 személyre): 25 dkg liszt,1 evőkanál sütőpor,5 dkg reszelt parmezán,só,15 dkg hideg vaj,2 db tojás, + 1 a kenéshez.1.2 dl tejszín,1 csokor medvehagyma,15 dkg...

Vargányás pizza.

2014.09.12 19:56
  Nagyon szeretjük az erdei ízes vargányagombát.Néha hozzájutok,vagy ha másképpen nem,akkor mélyhűtve vásárolok belőle a hipermarkettben.Ilyenkor elkészítem kedvenc pizzánkat.Íme a recept.     A hozzávalók Eredeti pizzaszósz (olasz),2 db paradicsom,1 szál póréhagyma,3 db ízes...

Marcipános szilvás pite.

2014.09.11 13:40
    Hozzávalók ehhez a különleges pitéhez:   30 dkg liszt 8 dkg mandula, 21 dkg kockázott hideg vaj 12 dkg cukor 2 db tojássárgája   Töltelék: 20 db szép szilva, 2 ek méz, 70 gr natúr marcipánmassza, 1 db tojás, 1 ek barna nádcukor A szóráshoz porcukor,és reszelt...

Ricottás-spenótos párnák.

2014.09.10 22:35
Ezt a finom ropogós tésztát nemcsak ricottás töltelék,és a spenót határozza meg, hanem a benne elrejtett pirított fenyőmag. Nos, ettől a legkülönlegesebb.Nagyon finom kínáló lehet délutáni vendégak számára.Az egyik gasztromagazinban találtam rá,és azonnal elkészítettem.   Hozzávalók:   1...

Mentás borsókrémleves.

2014.09.09 12:24
Hozzávalók: 30 dkg borsó,2 db burgonya, 2 dl tejszín, 1 tk mentalevél aprítva, tej 1-2 ek, só,bors, ízlés szerint. Elkészítése: A borsót főzzük 10 percig sós vízben,és tegyük hozzá a tisztított burgonyát kockára vágva.Egy marék borsót tegyünk félre a diszítéshez,és 1 db mentalevelet.Ha már puha a...

Sajtkrémleves.

2014.09.09 11:28
Hozzávalók: 3 féle sajt,kb 25 dkg, 1 ek liszt, 1 mk frissen őrölt szerecsendió, 1 liter zöldségalaplé, 2 dl főzőtejszín, frissen őrölt fehérbors, 3 dkg vaj. 1 ek metélőhagyma a feltét. Elkészítés módja: A sajtokat felkockázzuk, Egy edényben olvasszuk fel a vajat,és és szórjuk rá a lisztet.Nagyon...

Nutellás bomboloni.

2014.09.09 10:48
David Rocco receptje.A Kanadai származású olasz séftől sok finomságot ellestem,és közöttük van ez is.Hamarosan elkészítem,és a képet is hozom. HOZZÁVALÓK 13 személyre. Ahhoz, hogy a Bomboloni: Oldjuk fel az élesztőt egy 1/3 a tejet egy tálba. Egy külön tálban habverővel a tojásokat és a...
Tételek: 41 - 50 ból 63
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>