Blog
Spenótos ricottagombócok.
2014.09.20 22:03
A legtöbb receptet gasztroújságokból választom ki,és alakítom a szájízünk szerintire.Ez a gombóc mennyei,még aki a spenótot nem szereti,az is megfogja kóstolni.
hozzávalók / 4 adag
40 dkg ricotta
2 db tojássárgája
1 kávéskanál só
1 késhegynyi szerecsendió (reszelve)
bors ízlés szerint...
Tárkonyos sertésragu leves.
2014.09.17 14:28
Azt hiszem, ragulevesek nélkül el sem tudnám képzelni a hétköznapi ebédjeinket.Ízletes,felfrissít,és étvágyat csinál.Íme az egyik receptje,ami sertéshúsból készült.
Hozzávalók
30 dkg sertéscomb apró kockára vágva
1 db közepes méretű hagyma
1 teáskanál só
1 kávéskanál bors
1 evőkanál friss...
Szilvás galette.
2014.09.15 20:16
A franciák nagy találmánya.Sokféleképpen variálhatjuk a tésztáját.Én így készítettem el,és garantáltan finom volt.
Hozzávalók 4 főre:
A tésztához:
20 dkg sima fehér liszt,
10 dkg hideg vaj,
5 dkg porcukor,
csipetnyi só,
1 tojássárgája
1/2 citrom héja reszelve.
A töltelékhez
10 db szép...
Medvehagymás omlós háromszögek.
2014.09.14 11:10
Ezt a csodás medvehagymás omlós ,és sós harapnivalót érdemes elkészíteni,amikor a medvehagyma szezonja van.
A recept hozzávalói:
(4-5 személyre): 25 dkg liszt,1 evőkanál sütőpor,5 dkg reszelt parmezán,só,15 dkg hideg vaj,2 db tojás, + 1 a kenéshez.1.2 dl tejszín,1 csokor medvehagyma,15 dkg...
Vargányás pizza.
2014.09.12 19:56
Nagyon szeretjük az erdei ízes vargányagombát.Néha hozzájutok,vagy ha másképpen nem,akkor mélyhűtve vásárolok belőle a hipermarkettben.Ilyenkor elkészítem kedvenc pizzánkat.Íme a recept.
A hozzávalók
Eredeti pizzaszósz (olasz),2 db paradicsom,1 szál póréhagyma,3 db ízes...
Marcipános szilvás pite.
2014.09.11 13:40
Hozzávalók ehhez a különleges pitéhez:
30 dkg liszt
8 dkg mandula,
21 dkg kockázott hideg vaj
12 dkg cukor
2 db tojássárgája
Töltelék:
20 db szép szilva,
2 ek méz,
70 gr natúr marcipánmassza,
1 db tojás,
1 ek barna nádcukor
A szóráshoz porcukor,és reszelt...
Ricottás-spenótos párnák.
2014.09.10 22:35
Ezt a finom ropogós tésztát nemcsak ricottás töltelék,és a spenót határozza meg, hanem a benne elrejtett pirított fenyőmag. Nos, ettől a legkülönlegesebb.Nagyon finom kínáló lehet délutáni vendégak számára.Az egyik gasztromagazinban találtam rá,és azonnal elkészítettem.
Hozzávalók:
1...
Mentás borsókrémleves.
2014.09.09 12:24
Hozzávalók:
30 dkg borsó,2 db burgonya, 2 dl tejszín, 1 tk mentalevél aprítva, tej 1-2 ek, só,bors, ízlés szerint.
Elkészítése:
A borsót főzzük 10 percig sós vízben,és tegyük hozzá a tisztított burgonyát kockára vágva.Egy marék borsót tegyünk félre a diszítéshez,és 1 db mentalevelet.Ha már puha a...
Sajtkrémleves.
2014.09.09 11:28
Hozzávalók:
3 féle sajt,kb 25 dkg,
1 ek liszt,
1 mk frissen őrölt szerecsendió,
1 liter zöldségalaplé,
2 dl főzőtejszín,
frissen őrölt fehérbors,
3 dkg vaj.
1 ek metélőhagyma a feltét.
Elkészítés módja:
A sajtokat felkockázzuk,
Egy edényben olvasszuk fel a vajat,és és szórjuk rá a lisztet.Nagyon...
Nutellás bomboloni.
2014.09.09 10:48
David Rocco receptje.A Kanadai származású olasz séftől sok finomságot ellestem,és közöttük van ez is.Hamarosan elkészítem,és a képet is hozom.
HOZZÁVALÓK 13 személyre.
Ahhoz, hogy a Bomboloni: Oldjuk fel az élesztőt egy 1/3 a tejet egy tálba. Egy külön tálban habverővel a tojásokat és a...
Tételek: 41 - 50 ból 63