Medvehagymás omlós háromszögek.

2014.09.14 11:10

Ezt a csodás medvehagymás omlós ,és sós harapnivalót érdemes elkészíteni,amikor a medvehagyma szezonja van.

A recept hozzávalói: 

(4-5 személyre): 25 dkg liszt,1 evőkanál sütőpor,5 dkg reszelt parmezán,só,15 dkg hideg vaj,2 db tojás, + 1 a kenéshez.1.2 dl tejszín,1 csokor medvehagyma,15 dkg füstölt tarja, vagy sonka.

 

Elkészítés:

A lisztet, sót, sütőport, reszelt sajtot aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat, a két tojást és a hideg tejszínt. Összekeverjük. Lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rászórjuk a finomra aprított medvehagymát és a felkockázott sonkát, gyorsan begyúrjuk, ha kell, még kevés lisztet adunk hozzá. Téglalapot nyújtunk belőle, majd felszeleteljük először nyolc négyzetre, majd azokat átlósan ismét félbevágjuk. (16 háromszög a végeredmény) Megkenjük a tetejüket tojással, és 200 C fokos sütőben kb. 14 perc alatt arany színűre sütjük. Langyosan a legfinomabb.