Tárkonyos sertésragu leves.

2014.09.17 14:28

Azt hiszem, ragulevesek nélkül el sem tudnám képzelni a hétköznapi ebédjeinket.Ízletes,felfrissít,és étvágyat csinál.Íme az egyik receptje,ami sertéshúsból készült.

Hozzávalók

30 dkg sertéscomb apró kockára vágva

1 db közepes méretű hagyma
1 teáskanál só
1 kávéskanál bors
1 evőkanál friss tárkonylevél
(lehet szárított is)
1 teáskanál citromlé
2 kisebb szál sárgarépa
1 kisebb szál fehérgyökér
1 babérlevél
1 húsleveskocka
10 dkg zöldborsó(lehet mirelit is)
5 dkg csiperkegomba
1 teáskanál mustár
1 csipet majoránna
1 dl tejszín
1 dl tejföl
1 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj
hírdetés


Elkészítés módja

A hagymát felaprítom, olajon megpárolom egy fazékban. A zöldségeket felkarikázom, és a hagymára dobom, kevergetem, és közben sózom, borsozom, majd a kockára vágott húst is hozzáadom. Kevergetem amíg a hús színe megváltozik, és akkor adom hozzá a szeletelt gombát, és borsót. Ezután felöntöm vízzel és felforralom. A húsleveskockát belemorzsolom, majd a friss tárkonyt, majoránnát, és babért is. Lassú tűzön addig főzöm, míg a hús puha nem lesz. A tejfölt, tejszínt, mustárt, citromlevet, lisztet összekeverem, és behabarom a levest vele úgy, hogy a főzőléből kiveszek, és a tejfölös keverékhez adom. Csomómentesre kikeverem egy habverővel, és a leveshez adom apránként, folyamatos kevergetés mellett. Összeforralom a levest a habarással és azon mód, forrón tálalom. Jó étvágyat hozzá!