Spenótos ricottagombócok.

2014.09.20 22:03

 A legtöbb receptet gasztroújságokból választom ki,és alakítom a szájízünk szerintire.Ez a gombóc mennyei,még aki a spenótot nem szereti,az is megfogja kóstolni.

hozzávalók / 4 adag

40 dkg ricotta
2 db tojássárgája
1 kávéskanál só
1 késhegynyi szerecsendió (reszelve)
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
25 dkg spenót
4 dkg zsemlemorzsa
3 dl főzőtejszín
1 evőkanál finomliszt
2 gerezd fokhagyma (zúzott)
2 ek snidling (frissen aprított)

 

Elkészítés
A ricottát keverjük össze a tojássárgájával, sóval, borssal, reszelt szerecsendióval, a megmosott, leszárított és aprított spenótlevéllel. Végül adjuk hozzá a morzsát.
Keverjük alaposan össze, és tegyük félre néhány percre, míg a zsemlemorzsa megduzzad. Kézzel könnyen formázhatónak kell lennie, ha túl lágy, tegyünk hozzá még morzsát.
Vizes kézzel készítsünk diónyi golyókat belőle, majd forrásban lévő sós vízben főzzük puhára őket. Mikor feljönnek a víz felszínére, el is készültek.
A tejszínt melegítsük fel, de ne forraljuk, keverjük el benne a lisztet, dobjuk bele a zúzott fokhagymát és az aprított snidlinget, majd öntsük a ricottagolyókra, és tálaljuk.