A recept hozzávalói ( személyre)
Kevert tésztához
100 g Rama
80 g barna cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
2 darab tojás
50 g búzaliszt
2 teáskanál sütőpor
25 g étkezési Keményítő
10 g kakaópor
Krémhez
4 db lila füge,
200 ml hideg tejszín
1 tasak Dr. Oetker Túrós Tortakrém
100 ml száraz fehérbor
250 g sovány túró
50 g porcukor
Díszítéshez
2 darab füge (friss)
50 g Dr. Oetker Tortabevonó ét
1 evőkanál barna cukor
Elkészítés
Kevert tészta:
A margarint egy keverőedényben konyhai robotgéppel (habverő) habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, Bourbon vaníliás cukrot és addig keverjük, míg sűrű masszát kapunk. A tojásokat egyenként fél percig legmagasabb fokozaton keverve a masszához adjuk. A lisztet és a sütőport elkeverjük, hozzáadjuk az étkezési keményítőt és a kakaóport majd két részletben hozzászitáljuk a masszához. A masszát kapcsos tortaformába 26 Ř öntjük és egyenletesen elsimítjuk.
160 fokon
Sütési idő: kb. 30 perc
Sütés után süteményt a kapcsos formát eltávolítjuk és a süteményt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A gyümölcsöt felkockázzuk.Kevés barnacukorral,és citromlével pároljuk meg,és tegyük félre hűlni. A piskótát a kapcsos tortaformába visszahelyezzük. A tejszínt kemény habbá verjük. A Túrós tortakrémet a tasakon lévő utasítás szerint, de csak a bor, túró és porcukor hozzáadásával elkészítjük. Hozzáadjuk a tejszínt. Végül a fügét is a masszához keverjük. A krémet azonnal a kapcsos tortaformába öntjük, és elsimítjuk. Az olvasztott csokiba mártjuk a negyedelt fügék felét,és ezzel diszítjük a tortát. A tortát mintegy 3 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.