Sáfrányos tejszínes garnéla.

2015.01.25 13:41

 

 A rák lehet fagyasztott is, én is azt használtam, és ebből sem kell óriási mennyiség.A rizsbe tegyünk sáfrányt is,aranyló színe miatt.Ez legyen a köret.
Hozzávalók, 2 személyre:

25 dkg garnéla (én a fagyasztottat használtam)
3-4 gerezd fokhagyma
1 dl zsíros tejszín (30%-os)
2 evőkanál olíva- vagy kókuszolaj
1 jó nagy csipet sáfrány
só, bors
½ dl fehérbor
néhány csepp citromlé
A garnélát hagyjuk felengedni, leöblítjük és lecsepegtetjük.
Közben érdemes nekilátni a köretnek, mert a rák legfeljebb öt perc alatt elkészül.
Egy nagy serpenyőben felhevítjük a zsiradékot, rádobjuk a rákokat és a zúzott fokhagymát. 3-4 percig sütögetjük, amíg kicsit megpirul és megpuhul. Sóval, borssal, néhány csepp citromlével ízesítjük. A vége felé felöntjük a fehérborral és rászórjuk a sáfrányt. Az alkohol gyorsan elpárolog belőle.
Végül jöhet rá a tejszín is. Fél perc elég, hogy felforrjon, ekkor már el is zárhatjuk, és tálalhatunk.Köretnek aranyló pároltrizs.