Ricottás almatorta.

2014.10.01 22:19

Ricottás almatorta.

Ezek a képek magukért beszélnek.Nagyon mutatós,és csodás ízharmónia jellemzi ezt az almatortát.nagyon szeretem a gyümölcsös süteményeket,és tortákat,ez az egyik kedvelt finomság amit szívesen elkészítek több alkalommal is.

 

 


Hozzávalók
3 db nagyobb idared alma
1 db citrom reszelt héja és leve
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 db tojás
15 dkg ricotta
1 tk. sütőpor
25 dkg liszt
vaj és darált mandula a formához
3 dkg fenyőmag
10 dkg porcukor + a szóráshoz
2 ek. citromlé
2 ek. mandulalikőr




Előkészítés
Egy 26 cm-es kapcsos tortaformát kenjük ki vajjal, és szórjuk be darált mandulával.
Elkészítés
A meghámozott almákat vágjuk négyfelé, távolítsuk el a magházukat. Irdaljuk be a darabokat, és locsoljuk meg a citrom levével. A vajat, a cukorral, tojással krémesre keverjük robotgéppel, és adagoljuk hozzá a sütőporos lisztet, és a citrom reszelt héját. Végül a ricottát is. Géppel keverjük ki szép krémes állagúra, ha kell, akár 15 percig is keverheti a gép. A masszát töltsük kivajazott, és darált mandulával megszórt 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. Nyomkodjuk bele ferdén az almákat, a közepére is, és szórjuk meg a fenyőmaggal. Barna cukorral is meg lehet szórni, úgy még finomabb lesz. Süssük előmelegített sütőben, 180 fokon 50 percig. A porcukrot keverjük ki a citromlével és a likőrrel. Öntsük a még meleg süteményre, és hagyjuk kihűlni. Tálalás előtt hintsük meg porcukorral.