Mascarpónés-túrós rolád.

2014.10.22 10:14

 




 

 

 

 

Hozzávalók:

25 dkg mascarpone krémsajt
25 dkg tehéntúró a krémesebbikből
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 lime vagy citrom leve és reszelt héja
A piskótához:
5 tojás
5 evőkanál liszt
2 evőkanál víz
4 evőkanál kristálycukor
1 kávéskanál sütőpor


Elkészítés módja:

A piskótát kisülés után hagyom feltekerve hűlni (lásd a képen). A túrót a cukorral és az ízesítőkkel összedolgozom, majd a mascarponéhoz adom. Megtöltöm vele a kihűlt roládot, és felcsavarom, újra a papírba, majd hűtőbe teszem. Tálalás előtt jól meghintem porcukorral, és ferdén felszeletelem.

Recepthez fűződő történet, jótanács

Nagyon kedvelem az olaszok krémsajtját, és lesem mikor van akcióban, akkor többet is veszek belőle, és valami finomságot alkotok. Íme az egyik.