Vaníliás gyümölcsös muffin.

2015.01.11 09:28

 

 

A vaníliás muffinhoz

30 dkg liszt
17,5 dkg cukor
2 tk. sütőpor
pici só
2 darab tojás
15 dkg vaj
1 dl tej
1 citrom héja reszelve
1 csomag vaníliás cukor
Dr. Oetker Aroma vanília (ízlés szerint)

 

Előkészítés
A formát kirakjuk kapszlikkal. Előkészítjük a töltéshez.
Elkészítés
A hozzávalókat géppel kikeverjük sűrű krémes állagúra, és megtöltjük vele a formákat 3/4 -ed részt. Az áfonyásnál az áfonyából teszek a közepébe, de lehet 5 db-ot is attól függ mekkora a gyümölcs. A vaníliásnál semmi más teendő, csak 170 fokon szép világosra kell megsütni. Ha kihűlt ki is lehet venni a papírokból, és porcukorral meglehet szórni, de mindenkinek az ízlésére van bízva, hogy kínálja. Jó étvágyat hozzá!
Tárolás
Dobozban eláll 1 hétig is.