Citromos linguine.

2015.01.26 09:22

Ennek az ételnek az íze Dél-Olaszországba, egészen pontosan Campaniába repít minket, ahol roskadoznak a fák a citromterméstől és ahol egész évben süt a nap. Nagyon egyszerű, nagyon gyors és rendkívül ízletes! 

 

Nigella Lawson főzőműsorában láttam először az elkészítését,és nagyon megtetszett.Elkészítettem egy adódó alkalommal, meglepően nagyon zamatos,ízletes étel!

Hozzávalók:

40 dkg olasz linguine tészta,1/2 citrom leve,1 db citrom héja,1.5 dl tejszín,tengeri só,őrölt fehér bors,2 gerezd fokhagyma, 1 marék bazsalikomlevél,1 teáskanál vaj,frissen reszelt parmezán,2 teáskanál kapribogyó.

 Elkészítés:

 A tésztát felteszem főni. A fokhagymát zúzottan belekeverem, majd a vajon épphogy megpirítom. Felöntöm a tejszínnel, belereszelem a citrom héját és belefacsarom a levét. Sózom, borsozom, beledobom az alaposan átöblített kapribogyót, majd összeforralom. A bazsalikomleveleket összevagdalom,és beledobom, majd az egész szószt a leszűrt tésztára öntöm. Reszelt parmezánnal bőven megszórva már ehetjük is.