Bolognai ragu.

2014.12.05 15:36

 

Bolognai ragu
Hozzávalók 4 személyre:
1 közepes fej fehér édes hagyma
3 evőkanál olívaolaj
60 dkg darált marhahús
60 dkg érett lucullus paradicsom
só, frissen őrölt bors
3 gerezd fokhagyma
2 szál friss bazsalikom
2 szál friss oregánó

Elkészítés:
1. A meghámozott fehér hagymát apróra vágjuk, a forró olívaolajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a darált marhahúst és kevergetve fehéredésig sütjük.
2. A paradicsomok tetejét kicsit bevágjuk, forró vízbe tesszük, éppen csak leforrázzuk és hideg vízben lehűtjük. Lehúzzuk a héját, kimagozzuk, kicsi kockákra daraboljuk.
3. A marhahúshoz adjuk, meglocsoljuk 1,5 deci vízzel, sóval, borssal, az aprított fokhagymával, bazsalikommal, oregánóval ízesítjük és közepes tűzön, többször megkeverve sűrű szaftosra pároljuk. Tálaláskor a kifőtt, vajjal összeforgatott tésztára szedjük és megszórjuk reszelt parmezánnal.