Almás kalapok.

2014.10.22 11:27



 

Itt az alma szezonja.Sokféle alma létezik,de én az Idared,és a jonathán kedvelője vagyok.A kertünkben ugyan Granny Smith is van,de abból inkább nem készítek sütit,hanem télire elteszem eszegetni.Az Idared viszont nagyon jó a süteményekbe.Ezt a kis kalapos sütiket tavaly készítettem,és ajánlom mindenkinek,hogy próbálja ki,mert nagyon finom,és mutatós.

Hozzávalók

40 dkg liszt
2 tojás
25 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál sütőpor
1 dl tejföl (20 %-os)
1 tojássárgája a kenéshez
1 kávéskanál kakaópor a virágdíszhez
Dr. Oetker színes csokidrazsé
Töltelék:
3 alma
1 teáskanál vaníliaaroma
3 evőkanál barna nádcukor
1 csomag dzsemfix 2-1-ben a Dr. Oetkertől
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 dl fehér száraz bor
hírdetés


Elkészítés módja

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, legalább fél órát hideg helyre tesszük. Ezalatt megtisztítjuk az almákat, apró kockákra vágjuk, dinsztelni tesszük, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, fahéjat. Ha kezd barnulni, akkor a bort a dzsemfixszel elkeverve öntjük hozzá, és sűrűsödésig keverjük, majd hűlni tesszük.
A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, és kb. 10 cm-es karikákat szaggatunk ki. Egy karikára két kiskanál tölteléket teszünk, és egy másik tésztakarikával beborítjuk. A széleit villával jól megnyomkodjuk, majd a kiesett tésztaszélekből különböző szalagokat formálunk, kakaót keverünk egy darabkához, és abból nyújtunk és szaggatunk csillagformával virágot, azzal díszítjük a kalapokat. Tojással kenjük meg, és 180 fokon 15-20 perc alatt süssük meg.